Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Κανείς Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της ΕΕ για το Brexit

Johnson (Βρετανία): Κανείς Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της ΕΕ για το Brexit
Δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού εν όψει της εν όψει της κρίσιμης συνάντησης που θα έχει σήμερα (9 Δεκεμβρίου) με την πρόεδρο της Κομισιόν,  Ursula von der Leyen, στις Βρυξέλλες
Κανείς Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, δήλωσε ο Boris Johnson, εν όψει της κρίσιμης συνάντησης που θα έχει σήμερα με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020.
«Ένα καλό deal μπορεί ακόμα να γίνει», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, εξήγησε όμως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να έχει ένα «αυτόματο δικαίωμα» για τη λήψη αντιποίνων, εάν τα εργασιακά και περιβαλλοντικά πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου αποκλίνουν από τα ευρωπαϊκά.
Η Ευρώπη θέλει να γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο «η μοναδική χώρα στον κόσμο» που δεν τον εθνικό έλεγχο των υδάτων της, είπε.
Σημειώνεται ότι η ομάδα του Johnson ελπίζει ότι αυτή η πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με την πρόεδρο της Κομισιόν θα δώσει πολιτική λύση στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων για το Brexit. 
Εάν το δείπνο πάει καλά, οι διαπραγματευτές θα πάρουν τη σκυτάλη για να συμφωνήσουν τις λεπτομέρειες μέσα σε λίγες ώρες. 
Στην αντίθετη περίπτωση, αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές φοβούνται ότι οι πιθανότητες να υπάρξει μία συμφωνία πριν από το τέλος του Δεκεμβρίου –όταν λήγει η μεταβατική περίοδος του Brexit- θα εξανεμιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης