Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Nέο «όχι» από McConnell (Γερουσία) για τα 908 δισεκ. δολ. του νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης

ΗΠΑ: Nέο «όχι» από McConnell (Γερουσία) για τα 908 δισεκ. δολ. του νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης
Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το νέο διακομματικό πακέτο δημοσιονομικής στήριξης στις ΗΠΑ
Νέο όχι είπε στη νέα διακομματική πρόταση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής Γερουσίας Mitch McConnel.
Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κογκρέσου κατέθεσαν το αίτημά τους για ένα πακέτο τόνωσης πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell αντιπρόταξετο δικό του σχέδιο, μειώνοντας τις προοπτικές για έναν διμερή συμβιβασμό ως βάση για μια συμφωνία.
Η κορυφαία προτεραιότητα του McConnell - ομοσπονδιακά όρια στις αγωγές που σχετίζονται με την Covid-19 εναντίον επιχειρήσεων - έχει αναδειχθεί ως βασικός παράγοντας για την αποτυχία της όποιας προσπάθειας επίτευξης συναίνεσης.
Οι συντάκτες της διακομματικής πρότασης ύψους 908 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάζουν να δημοσιεύσουν ένα λεπτομερέστερο περίγραμμα την Τρίτη το απόγευμα, δήλωσε ο Sam Runyon, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού γερουσιαστή Joe Manchin.
Ως εκ τούτου, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Ωστόσο, η ρητορική του McConnell και οι συνεχείς διαφωνίες του με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi και τον ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer σχετικά με το ποσό της ενίσχυσης υπογραμμίζουν τον κίνδυνο να μην υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομική βοήθεια έως το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης