Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα - Προς απόκτηση του 100% της Gao Hua Sec.

Goldman Sachs: Ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα - Προς απόκτηση του 100% της Gao Hua Sec.
Η Goldman Sachs ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα
Την παρουσία της στην Κίνα ενισχύει η Goldman Sachs, καθώς κινείται προς την απόκτηση του 100% της χρηματιστηριακής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται εδώ και 17 χρόνια.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα που εδρεύει στη Νέα Υόρκη θα υποβάλλει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας για τον πλήρη έλεγχο της Goldman Sachs Gao Hua Securities Co. και έχει υπογράψει συμφωνία για την απόκτηση του μεριδίου 49% της επιχείρησης που δεν κατέχει, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της Wall Street Journal.
Η Goldman είναι η πρώτη παγκόσμια τράπεζα που επιδιώκει την πλήρη κυριότητα μίας επιχείρησης κινητών αξιών στην Κίνα και σκοπεύει να την μετονομάσει Goldman Sachs (China) Securities Co.
Τον Μάρτιο, η ρυθμιστική αρχή της χώρας ενέκρινε την προσφορά της εταιρείας να αναλάβει τον έλεγχο της πλειοψηφίας της μονάδας που εδρεύει στο Πεκίνο.
Η Goldman Sachs χρηματοδοτεί ή επενδύσει σε επιχειρήσεις στην Κίνα εδώ και 25 χρόνια.
Η 100% ιδιοκτησία της χρηματιστηριακής μονάδας θα της δώσει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται καλύτερα τις λειτουργίες της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και να επενδύει στην ανάπτυξη της σε τομείς όπως η διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ο ιδιωτικός πλούτος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης