Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Το Φόρουμ του Νταβός θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2021

Ελβετία: Το Φόρουμ του Νταβός θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2021
Με την πανδημία Covid-19, οι διοργανωτές του φόρουμ, είχαν ήδη μεταθέσει την ημερομηνία, στις 13 έως 16 Μαΐου κι όχι τον Ιανουάριο, ως είθισται, αλλά και τον τόπο διεξαγωγής του, από τις όχθες της λίμνης Λουκέρνης στη Σιγκαπούρη
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2021, αντί της Ελβετίας, ανακοίνωσαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου οι διοργανωτές του, επικαλούμενοι την υγειονομική κατάσταση, καθώς η η χώρα αυτή φαίνεται πως είναι «η καλύτερη περιοχή» για να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Με την πανδημία Covid-19, οι διοργανωτές του φόρουμ, όπου συναντώνται συνήθως σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομίας στο χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός, είχαν ήδη μεταθέσει την ημερομηνία, στις 13 έως 16 Μαΐου κι όχι τον Ιανουάριο, ως είθισται, αλλά και τον τόπο διεξαγωγής του, στις όχθες της λίμνης Λουκέρνης.
Τελικά, αποφάσισαν να οργανώσουν το φόρουμ σε άλλη χώρα εκτός της Ελβετίας, για δεύτερη φορά μονάχα στην ιστορία του.
Το 2002 το φόρουμ είχε διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, ως ένδειξη αλληλεγγύης, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι προκλήσεις της ανάκαμψης μετά το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία, επισημαίνουν οι διοργανωτές της σε ένα δελτίο τύπου.
«Μια παγκόσμια σύνοδος υπευθύνων λήψης αποφάσεων είναι κρίσιμης σημασίας για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να ανακάμψουμε μαζί», δήλωσε ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σε ένα δελτίο τύπου.
Οι διοργανωτές της σημαντικής αυτής εκδήλωσης διαβεβαιώνουν ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα επιστρέψει στο Νταβός το 2022.

www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης