Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V σε 3.000 – 5.000 εθελοντές

Ουγγαρία: Κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V σε 3.000 – 5.000 εθελοντές
Σχέδια της Ουγγαρίας και για συμμετοχή στην παραγωγή του εμβολίου, ενώ εντείνονται οι τριβές με τις Βρυξέλλες καθώς το εμβόλιο θα πρέπει να λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA)
Περίπου 3.000 έως 5.000 Ούγγροι ενδέχεται να συμμετάσχουν σε κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V εναντίον της COVID-19, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων Miklos Kasler τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.
Τα σχεδία της Ουγγαρίας να διενεργήσει δοκιμές και πιθανόν να παραγάγει το ρωσικό εμβόλιο, μία χωρίς προηγούμενο κίνηση για ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν προστεθεί στις υπάρχουσες τριβές με τις Βρυξέλλες εξαιτίας του veto σε προϋπολογισμό και Ταμείο Ανάκαμψης.
Με βάση τους κανόνες της ΕΕ, το Sputnik V πρέπει να λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) προτού προωθηθεί σε οποιοδήποτε από τα 27 κράτη μέλη, ανέφερε ο EMA.
Η Μόσχα άρχισε να χορηγεί από προχθές, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, μέσω 70 κλινικών εμβόλια του Sputnik-V εναντίον της COVID-19 προς τις πιο εκτεθειμένες ομάδες, στον πρώτο μεγάλη κλίμακας εμβολιασμό στη Ρωσία εναντίον της ασθένειας, ανέφερε η ομάδα κρούσης της πόλης για τον κορωνοϊό.
Ο Kasler δήλωσε πως μια ουγγρική αντιπροσωπεία ειδικών έλαβε «λεπτομερή ενημέρωση» για το ρωσικό εμβόλιο στη Μόσχα, και παρατήρησε «πως το εμβόλιο κατασκευάζεται με την τελευταία τεχνολογία και [σύμφωνα] με τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης