Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λιβύη απειλεί να αποσυρθεί από την κατάπαυση του πυρός λόγω Haftar

tags :
Η Λιβύη απειλεί να αποσυρθεί από την κατάπαυση του πυρός λόγω Haftar
Την Κυριακή 6/12, η πολιτοφυλακή του Haftar επιτέθηκε σε στρατιωτικό στρατόπεδο στη νότια πόλη του Ουμπάρι
Με απόσυρση από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη εξαιτίας των πρακτικών του Khalifa Haftar, απείλησε ο υπουργός Άμυνας της Λιβύης Salahaddin Namroush .
"Προειδοποιούμε τον ΟΗΕ και τις χώρες που υποστηρίζουν την ειρήνη ότι εάν δεν συγκρατήσουν τον εγκληματία πολέμου Haftar και δεν σταματήσουν την απερισκεψία του, ενδέχεται να αποσυρθούμε από τη στρατιωτική συμφωνία 5 + 5", δήλωσε ο Namroush.
«Θα θεωρήσουμε άκυρη την κατάπαυση του πυρός αν ο Haftar ξεκινήσει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση», προειδοποίησε.
Την Κυριακή 6/12/2020, η πολιτοφυλακή του Haftar επιτέθηκε σε στρατιωτικό στρατόπεδο στη νότια πόλη του Awbari, μια κίνηση που θεωρήθηκε από το Ύπατο Συμβούλιο της Λιβύης ως νέα παραβίαση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

Η συμφωνία για εκεχειρία
Το Awbari, 964 χλμ νότια της Τρίπολης, έχει στρατηγική σημασία, δεδομένου ότι βρίσκεται κοντά στην πετρελαιοφόρα περιοχή Sharara, τη μεγαλύτερη χώρα.
Στις 23 Οκτωβρίου 2020, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν μια μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων αντιπάλων της Λιβύης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της μεικτής στρατιωτικής επιτροπής της Λιβύης 5 + 5 στη Γενεύη.
Η Λιβύη έχει διεισδυθεί από εμφύλιο πόλεμο από την εκδίωξη του πρώην ηγεμόνα Muammar Gaddafi το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης