Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Covid: Ο Biden κατηγορεί τον Trump για έλλειψη λεπτομερούς σχεδίου εμβολιασμού των Αμερικανών

ΗΠΑ – Covid:  Ο Biden κατηγορεί τον Trump για έλλειψη λεπτομερούς σχεδίου εμβολιασμού των Αμερικανών
Συνάντηση του Biden με τον επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμού
Ο επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμού για τον Covid - 19, του λεγόμενου Warp Speed (Ταχύτητα Δίνης), Moncef Slaoui δήλωσε πως σκοπεύει να συναντηθεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα του εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει για τους πρώτους Αμερικανούς αργότερα αυτόν τον μήνα.
Ο Moncef Slaoui είπε ότι δεν έχει ακόμη συναντηθεί με τον Biden ο οποίος έχει επικρίνει το σχέδιο διανομής των εμβολίων της διοίκησης Τραμπ.
«Ανυπομονούμε πραγματικά για αυτό, διότι στην πραγματικότητα τα πράγματα έχουν σχεδιαστεί καταλλήλως», επισήμανε ο Slaoui σε μια συνέντευξή του στο CBS.
Ο Biden είπε ότι η ομάδα του δεν έχει δει ένα λεπτομερές σχέδιο από τη διοίκηση του Donald Trump για τη διανομή των εμβολίων στις αμερικανικές πολιτείες.

«Δεν υπάρχει λεπτομερές σχέδιο»

«Δεν υπάρχει κανένα λεπτομερές σχέδιο το οποίο έχουμε δει, όπως το πως βγάζεις το εμβόλιο από το δοχείο, το τοποθετείς σε μια σύριγγα, το κάνεις στο χέρι ενός ανθρώπου», σημείωσε ο Biden.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία διανομής των εμβολίων, τα οποία πρέπει να αποθηκεύονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, είναι δύσκολη και ακριβή.
«Υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν».
Ο Slaoui σημείωσε πως μέρος της σύγχυσης ενδέχεται να οφείλεται στο ότι το κυβερνητικό σχέδιο βασίζεται στο ότι οι υγειονομικές αρχές των πολιτειών θα διανείμουν το εμβόλιο.
«Υπάρχουν, όμως, βίντεο, υπάρχουν εξηγήσεις για το πως ακριβώς να το κάνει κανείς.
Σκοπεύουμε να έχουμε όλα τα επικουρικά υλικά, τις σύριγγες, τις βελόνες, τις μπατονέτες», τόνισε.
«Νομίζω ότι τα σχέδια υπάρχουν και νιώθω σίγουρος ότι μόλις τα εξηγήσουμε, τα πάντα λεπτομερώς, ελπίζω ότι η νέα ομάδα μετάβασης θα κατανοήσει ότι όλα είναι καλά σχεδιασμένα».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης