Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στη Σεούλ – Τι ισχύει

Νότια Κορέα: Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στη Σεούλ – Τι ισχύει
Aπαγορεύονται από την Κυριακή 6/12 οι συγκεντρώσεις πάνω από 50 ατόμων στη Σεούλ
Νέα αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης υιοθετήθηκαν στην πρωτεύουσα Σεούλ και τις γύρω περιοχές, καθώς οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την επιδημίας κορωνοϊού που έχει ξεσπάσει στη Νότια Κορέα εδώ και εννέα μήνες.
Έτσι, βάσει των μέτρων που θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του μήνα, απαγορεύονται από την Κυριακή 6/12 οι συγκεντρώσεις πάνω από 50 ατόμων και επιβάλλονται πιο αυστηροί όροι στον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές και των μαθητών στις σχολικές τάξεις.
Ακόμη, νέοι περιορισμοί θα ισχύουν για τα γυμναστήρια και τα μπαρ καραόκε.
Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη, ένα 24ωρο μετά τα πρωτόγνωρα μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση το Σάββατο 5/12, σε μια χώρα που αρχικά θεωρούνταν ότι έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία την covid-19 χάρη σε μια ευρεία στρατηγική διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης επαφών.
Στη Σεούλ ήδη από το Σάββατο 5/12 είχε επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, βάσει της οποίας τα περισσότερα καταστήματα, μπαρ κι εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στις 21:00 για διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ τα βράδια μειώνεται η συχνότητα των μέσων μεταφοράς κατά 30%.
Σημειώνεται ότι το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε 631 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το προηγούμενο 24ωρο, ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Φεβρουάριο και τις αρχές Μαρτίου.
Συνολικά στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί συνολικά 37.546 κρούσματα και 545 θάνατοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης