Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Johnson και Von den Leyen συμφώνησαν σε επανάληψη των συνομιλιών για άρση του αδιεξόδου

Brexit: Johnson και Von den Leyen συμφώνησαν σε επανάληψη των συνομιλιών για άρση του αδιεξόδου
Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών θα συναντηθούν εκ νέου στις Βρυξέλλες την Κυριακή (6/12/2020)
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα συνεχιστούν αφού ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson και η πρόεδρος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ursula von der Leyen συμφώνησαν να δώσουν άλλη μια ώθηση στις διαβουλεύσεις για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες τους για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία.
Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών θα συναντηθούν εκ νέου στις Βρυξέλλες την Κυριακή (6/12/2020), ανέφεραν οι von der Leyen και Johnson σε κοινή τους δήλωση μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ του Σαββάτου (5/12/2020).
Παρά την πρόοδο στις διαβουλεύσεις, «παραμένουν σημαντικές διαφορές σε τρία κρίσιμα ζητήματα», ανέφεραν οι δύο ηγέτες.
Αυτές είναι οι ισότιμες συνθήκες ανταγωνισμού, η αλιεία και η διακυβέρνηση σε  οποιασδήποτε συμφωνία.
«Και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι δεν είναι εφικτή συμφωνία εάν αυτά τα ζητήματα δεν επιλυθούν», σύμφωνα με την κοινή δήλωση.
«Ενώ αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα αυτών των διαφορών, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να καταβληθεί περαιτέρω προσπάθεια από τις διαπραγματευτικές μας ομάδες για να εκτιμήσουμε εάν μπορούν να επιλυθούν», αναφέρεται στην κοινή δήλωση όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Johnson και von der Leyen θα συζητήσουν ξανά τη Δευτέρα (7/12).
Οι συνομιλίες αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς εξαντλείται ο χρόνος για την 31η Δεκεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την οριστική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης