Τελευταία Νέα
Διεθνή

Navalny προς Ευρωπαίους: Τιμωρήστε τους ολιγάρχες του Putin, Abramovich και Usmanov

Navalny προς Ευρωπαίους: Τιμωρήστε τους ολιγάρχες του Putin, Abramovich και Usmanov
Έκκληση να τιμωρηθούν οι ολιγάρχες που βρίσκονται στον στενό κύκλο του προέδρου Putin απηύθυνε ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexey Navalny
Έκκληση να τιμωρηθούν οι ολιγάρχες που βρίσκονται στον στενό κύκλο του προέδρου Putin απηύθυνε ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexey Navalny, από το ηλεκτρονικό βήμα του ηλεκτρονικού κοινοβολίου.
O ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Alexey Navalny, κατά του οποίου είχε πραγματοποιηθεί δολοφονική απόπειρα τον Αύγουστο του 2020, έκανε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες όπως ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι Roman Abramovich.
O Νavalny είπε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι η εστίαση στους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του δεν θα έχει ιδιαίτερα αποτελέσματα.
Αντ’ αυτού, η ΕΕ θα πρέπει να επιβάλει μέτρα και ταξιδιωτικούς περιορισμούς στον Abramovich αλλά και σε άλλους κροίσους που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, όπως Alisher Usmanov.
«Όσο το πιο ακριβό γιοτ του Usmanov βρίσκεται είτε στη Βαρκελώνη είτε στο Μονακό, κανείς στη Ρωσία ή το Κρεμλίνο δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις» δήλωσε ο Navalny.
«Η Ευρώπη πρέπει να βάλει στο στόχαστρό της τους Ρώσους ολιγάρχες».
Σημειώνεται πως το μπλοκ των 27 εθνών τον Οκτώβριο επέβαλε κυρώσεις σε έξι αξιωματούχους για τη δηλητηρίαση του Navalny, συμπεριλαμβανομένου του Aleksandr Bortnikov, επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Ρωσίας, και του Sergei Kiriyenko, πρώτου αναπληρωτή αρχηγού προσωπικού στην προεδρική διοίκηση.
«Θα έλεγα ότι δεν έχει νόημα να επιβληθούν κυρώσεις σε συνταγματάρχες ή στρατηγούς ή σε ορισμένους ανθρώπους που σίγουρα δεν ταξιδεύουν πολύ σε όλο τον κόσμο και σίγουρα δεν έχουν πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ευρώπη» ανέφερε ο Navalny.
Πάντως, oι ευρωπαϊκές κυρώσεις για τον Navalny σηματοδοτούν την τελευταία σε μια σειρά γεγονότων στις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της προσάρτησης της Μόσχας στη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας και της στρατιωτικής υποστήριξης προς τους Ουκρανούς αυτονομιστές το 2014, αλλά και τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα του 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης