Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanna Marin (Φινλανδία): Τα lockdown θα προκαλέσουν μνημειώδη λαϊκή αντίδραση

Sanna Marin (Φινλανδία): Τα lockdown θα προκαλέσουν μνημειώδη λαϊκή αντίδραση
Τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται θα προκαλέσουν μια τεράστια «λαϊκιστική αντίδραση» εναντίον κυβερνήσεων και πολιτικών στην Ευρώπη
Τα lockdown θα προκαλέσουν μνημειώδη λαϊκή αντίδραση προειδοποίησε η αριστερή πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin.
Τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται θα προκαλέσουν μια τεράστια «λαϊκιστική αντίδραση» εναντίον κυβερνήσεων και πολιτικών στην Ευρώπη.
Μιλώντας στους Financial Times, η Marin προέβλεψε ότι οι δρακόντειοι περιορισμοί "θα προκαλέσουν διαμαρτυρίες όλο και περισσότερο και είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής λαϊκιστικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη"
«Όταν κλείνεις μια οικονομία και τους χώρους εργασίας των ανθρώπων, αυτό θα προκαλέσει πολιτική αστάθεια.
Οι λαϊκιστές έρχονται με εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα προβλήματα, αλλά οι λύσεις τους είναι σπάνια οι σωστές », πρόσθεσε.

Πολλά tests η λύση

Η Sanna Marin θέλει μια συντονισμένη στρατηγική σε ολόκληρη την ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσω ενός «ισχυρού συστήματος tests».
Στην Φινλανδία οι μισοί πολίτες έχουν κάνει test.
Η πρωθυπουργός, η οποία δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορωνοιού στη χώρα της, πήρε μέτρα με έμφαση στα tests και στα ταξίδια.
«Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη αν δεν εφαρμόσουμε μια κοινή στρατηγική από κοινού», πρόσθεσε η Marin.
«Νομίζω ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και οι άνθρωποι μπορεί να κουραστούν ακόμη περισσότερο.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε το φθινόπωρο.
 Οι άνθρωποι συχνά θέλουν να βρουν κάποιον να κατηγορήσουν και συχνά οι ευκολότεροι στόχοι είναι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί », δήλωσε η Marin, προβλέποντας περισσότερες αντιδράσεις απέναντι στα μέτρα.

Οι διαμαρτυρίες κατά του αποκλεισμού έχουν ήδη αρχίσει σε όλη την Ευρώπη, με θυμωμένους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους στην Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο:
Image
Image

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης