Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος CureVac: Διαθέσιμες μέχρι 400 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού το 2021 - 600 εκατ. το 2022

tags :
Πρόεδρος CureVac: Διαθέσιμες μέχρι 400 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού το 2021 - 600 εκατ. το 2022
«Όταν εμβολιαζόμαστε, δεν το κάνουμε μόνο για εμάς τους ίδιους αλλά για να προστατευτεί και ο πληθυσμός» σημειώνει ο CEO της CureVac
Η φαρμακευτική εταιρεία CureVac αναμένεται να παραγάγει «από 300 έως 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου το 2021 και 600 εκατομμύρια το 2022», αναφέρει σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir ο Πρόεδρος της εταιρείας.
«Όταν εμβολιαζόμαστε, δεν το κάνουμε μόνο για εμάς τους ίδιους αλλά για να προστατευτεί και ο πληθυσμός» σημειώνει ο CEO και προσθέτει ότι «για να είναι ένα εμβόλιο αποτελεσματικό, πρέπει να καλύψουμε το 60%-70% του πληθυσμού για να σταματήσει να κυκλοφορεί ο ιός.
Εάν δεν εμβολιαστεί παρά μόνο το 40%, ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί».
Παράλληλα, ο Stefan επισημαίνει ότι «οι πιο ηλικιωμένοι είναι πιο εύκολο να πειστούν, αλλά είναι πιο πολύπλοκο για τους νέους».
«Ορισμένοι θα ανεβάσουν πυρετό, θα έχουν ρίγη για μερικές ημέρες, άλλοι όχι. Είναι φυσιολογικό» αναφέρει ο Πρόεδρος της CureVac.

Ευρωπαϊκή διανομή

Ερωτηθείς για το πότε θα ήταν εφικτό να εμβολιαστούν τα 8 εκατομμύρια των Βέλγων, σημειώνει ότι «θα ήταν στο τέλος του 2021, στις αρχές του 2022. Οι πρώτες παραδόσεις πιθανότατα θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο (2021) και στη συνέχεια θα εμβολιαστούν σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς η παραγωγή εξελίσσεται.
Και θα υπάρξει μια ευρωπαϊκή διανομή, καθώς προχωράμε, μεταξύ των διαφόρων χωρών».
«Ένα καλό εμβόλιο θα πρέπει να προστατεύει από ασθένειες και λοιμώξεις, να μειώνει τη μετάδοση και να παρέχει ανοσία για χρόνια. Θα υπάρξουν περιπτώσεις επαναμόλυνσης, αλλά πολύ λιγότερες από ό,τι εάν δεν εμβολιάζαμε» συμπληρώνει ο ίδιος.
Αναφορικά με την πιθανή τιμή του εμβολίου, αναφέρει: «δεν μπορώ να το πω, αλλά η Ευρώπη έχει διαπραγματευτεί με έξι προμηθευτές και είπε ότι το εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ 5 και 15 ευρώ».
Τέλος, για τις συνθήκες συντήρησης του εμβολίου, ο πρόεδρος της εταιρείας σημειώνει ότι «το δικό μας είναι σταθερό στους 4 βαθμούς και μας δίνει μια περίοδο τριών μηνών για διανομή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης