Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλούν εκ νέου οι Τούρκοι: Η Ελλάδα άφησε μετανάστες στο Αιγαίο να πεθάνουν αλλά η Τουρκία τους διέσωσε

Προκαλούν εκ νέου οι Τούρκοι: Η Ελλάδα άφησε μετανάστες στο Αιγαίο να πεθάνουν αλλά η Τουρκία τους διέσωσε
Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι δύο ελληνικά πλοία της ακτοφυλακής έσπρωξαν το σκάφος με 25 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, από τα χωρικά τους ύδατα προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα
Την επιχείρηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής για τη διάσωση 25 αιτούντων άσυλο, «που ωθήθηκαν πίσω από την Ελλάδα και αφέθηκαν να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος στις 9 Νοεμβρίου», επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.
Στο βίντεο που δημοσιεύει η DS, υποστηρίζεται ότι δύο ελληνικά πλοία της ακτοφυλακής έσπρωξαν το σκάφος με 25 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, από τα χωρικά τους ύδατα προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Στη συνέχεια, τα δύο πλοία έφυγαν από την περιοχή σε έναν ελιγμό που θα μπορούσε να βυθίσει το σκάφος.
Οι μετανάστες διασώθηκαν αργότερα με το σκάφος TCSG-21 Coast Guard της Τουρκίας.
Τους τελευταίους μήνες έχουν δει πολλές αναφορές για ελληνικές δυνάμεις να σπρώχνουν παράνομα σκάφη αιτούντων άσυλο, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες στη διαδικασία γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας.
Την περασμένη εβδομάδα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επανέλαβε ότι "οι Έλληνες στρατιώτες δεν απέχουν από κινήσεις που θα μπορούσαν να βυθίσουν σκάφη που μεταφέρουν δεκάδες μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Ανοίγουν φωτιά γύρω από τις βάρκες και τρυπάνουν λαστιχένιες λέμβους με καρφιά."

Image

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης