Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμα πιο αισιόδοξα τα νέα από τη Pfizer: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

tags :
Ακόμα πιο αισιόδοξα τα νέα από τη Pfizer: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Εντός των επόμενων ημερών το αίτημα στη FDA των ΗΠΑ για επείγουσα έγκριση του εμβολίου
Στο 95% ανέρχεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι Pfizer/BioNTech επικαλούμενες τα αποτελέσματα από τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών.
Οι Pfizer/BioNTech αναφέρουν ότι πλέον έχουν στη διάθεση τους τα απαιτούμενα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου και ότι εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσουν αίτημα για την επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου προς τον Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις Pfizer/BioNTech δεν προκύπτουν σοβαρές παρενέργειες από την χορήγηση του εμβολίου καθώς ήταν από ήπιες έως μέτριες, ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους ανθρώπους άνω των 65 ετών ξεπερνά το 94%.
Όπως έγινε γνωστό, η μόνη σοβαρή παρενέργεια που επηρέασε πάνω από το 2% αυτών που εμβολιάστηκαν, ήταν το αίσθημα της κόπωσης, το οποίο εντοπίστηκε και στο 3,7% των εθελοντών μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης.
Οι Pfizer/BioNTech επαναλαμβάνουν ότι θα κατασκευάσουν 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έως τα τέλη του 2020, αριθμός που θα αυξηθεί στα 1,3 δις δόσεις εντός του 2021

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης