Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Ασκήσαμε βέτο στον προϋπολογισμό λόγω του «εκβιασμού» για το μεταναστευτικό

Orban (Ουγγαρία): Ασκήσαμε βέτο στον προϋπολογισμό λόγω του «εκβιασμού» για το μεταναστευτικό
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρία κατηγορεί την ΕΕ για εκβιασμό όσον αφορά το μεταναστευτικό
Στους λόγους για τους οποίους η Ουγγαρία άσκησε βέτο στον προϋπουλογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Viktor Orban.
«Μετά την αποδοχή της τρέχουσας πρότασης, δεν θα υπήρχε κανένα εμπόδιο κατά της σύνδεσης της εκταμίευσης κεφαλαίων με τη στήριξη της μετανάστευσης και τον εκβιασμό των χωρών που αντιτίθενται στη μετανάστευση με δημοσιονομικές κυρώσεις», δήλωσε ο Orban σε δήλωση που δημοσιεύθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει το Reuters, ο προϋπολογισμός και το πακέτο ανάκαμψης δεν έχουν συγκεκριμένες ρήτρες για τη μετανάστευση, και πολιτικοί αναλυτές ανέφεραν ότι οι δηλώσεις του Orban ήταν για... εσωτερική κατανάλωση και αποσκόπουσαν στην ενίσχυση του Orban χρησιμοποιώντας ξανά ρητορική κατά του μεταναστευτικού.
Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία και η Πολωνία άσκησαν βέτο τόσο στον προϋπολογισμό όσο και στο Ταμείο Ανάκαμψης διότι η εκταμίευση των κεφαλαίων συνδέεται με το κράτος δικαίου.
Από την πλευρά του, ο Orban υποστήριξε ότι η Ουγγαρία τηρεί το κράτος δικαίου αλλά συμπλήρωσε «εκείνοι οι οποίοι υπερασπίζονται τα σύνορα τους και προστατεύουν τις χώρες τους από το μεταναστευτικό δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται νόμιμοι από τις Βρυξέλλες».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Ουγγαρία είχε αποδεχθεί το Ταμείο Ανάκαμψης και τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό τον Ιούλιο «διότι έχουμε δεσμευτεί για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και υποστηρίζουμε την οικονομική βοήθεια προς τα κράτη που το χρειάζονται το συντομότερο δυνατό».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης