Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τουρκική ακτοφυλακή υποστηρίζει ότι έσωσε 25 αιτούντες άσυλο που... εκδίωξε η Ελλάδα

Η τουρκική ακτοφυλακή υποστηρίζει ότι έσωσε 25 αιτούντες άσυλο που... εκδίωξε η Ελλάδα
Η Τουρκία σήμερα φιλοξενεί πάνω από 3,7 εκατομμύρια Σύρους
Τη διάσωση 25 αιτούντων άσυλο ανακοίνωσε η τουρκική ακτοφυλακή, που ωθήθηκαν από την Ελλάδα στο Αιγαίο.
Ένα πλοίο, που μετέφερε δεκάδες παράτυπους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, εξωθήθηκε από την ελληνική αακτοφυλακή στα τουρκικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος, αναφέρει το Anadolu.
Το πλοίο εντοπίστηκε από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) στις 9 Νοεμβρίου.
Μάλιστα, τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι υπάρχει βίντεο ότι δύο πλοίς της ελληνικής ακτοφυλακής ώθησαν το σκάφος που μετέφερε 25 μετανάστες από τα χωρικά τους ύδατα προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Στη συνέχεια, τα δύο πλοία έφυγαν από την περιοχή με ελιγμούς που θα μπορούσαν να βυθίσουν το σκάφος.
Οι μετανάστες διασώθηκαν με το σκάφος TCSG-21 Coast Guard της Τουρκίας.
Τους τελευταίους μήνες υπάρχουν πολλές αναφορές για ελληνικές δυνάμεις να σπρώχνουν παράνομα σκάφη αιτούντων άσυλο, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες, αναφέρει το Anadolu.  
Η Τουρκία υπήρξε βασικό σημείο διέλευσης για τους αιτούντες άσυλο που στοχεύουν να περάσουν στην Ευρώπη για να ξεκινήσουν νέες ζωές, ειδικά εκείνες που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις.
Η Τουρκία νωρίτερα φέτος άνοιξε τις πύλες της σε παράτυπους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, κατηγορώντας την ΕΕ ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τους μετανάστες του 2016.
Η Τουρκία σήμερα φιλοξενεί πάνω από 3,7 εκατομμύρια Σύρους, καθιστώντας την κορυφαία χώρα φιλοξενίας προσφύγων στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης