Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bourla (Pfizer): Καμία συνωμοσία στις ανακοινώσεις για το εμβόλιο του Covid 19

Bourla (Pfizer): Καμία συνωμοσία στις ανακοινώσεις για το εμβόλιο του Covid 19
Οι απαντήσεις του CEO της Pfizer Albert Bourla  στα ερωτήματα σχετικά με τη συγκυρία των ανακοινώσεων
Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer «δεν συνωμότησε με κανέναν» για να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για το Covid-19 που ανέπτυξε από κοινού με τη γερμανική εταιρεία BioNTech μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ της 3ης Νοεμβρίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Albert Bourla σε συνέδριο που διεξήγαγε η εφημερίδα New York Times την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.
Ο Bourla δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία έχει ήδη επιτύχει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας για το στάδιο 3 των δοκιμών του εμβολίου
Η φάση αυτή περιλαμβάνει τη λήψη επί δύο μήνες εκτεταμένων δεδομένων από περίπου τους μισούς από τους περίπου 44.000 συμμετέχοντες σε αυτό το δοκιμαστικό στάδιο.
Δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία προετοιμάζεται επί του παρόντος να υποβάλει τα επιστημονικά δεδομένα των δοκιμών στην αρμόδια αρχή των ΗΠΑ.

Οι καταγγελίες Trump: Σκόπιμη καθυστέρηση

Να σημειωθεί ότι μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου (στις 10/11) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υποστήριξε ότι η ανακοίνωση για το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κρατήθηκε σκόπιμα μυστική πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
«Όπως έχω πει εδώ και πολύ καιρό, η Pfizer και οι άλλοι θα ανακοίνωναν ένα εμβόλιο μόνο μετά τις εκλογές, επειδή δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν πριν. Ομοίως, η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) θα έπρεπε να το είχε ανακοινώσει νωρίτερα, όχι για πολιτικούς σκοπούς, αλλά για να σώσει ζωές!» έγραψε στο Twitter.
«Αν ο Joe Biden ήταν pρόεδρος, δεν θα είχατε το Εμβόλιο για άλλα τέσσερα χρόνια, ούτε η FDA θα το είχε εγκρίνει τόσο γρήγορα.
Η γραφειοκρατία θα είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές!», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «η FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελαν να έχω μια ΝΙΚΗ Εμβολίου, πριν από τις εκλογές, έτσι αντίθετα βγήκε πέντε ημέρες αργότερα – Όπως είχα πει!»
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης