Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου: Καμία παραχώρηση από ΕΕ σε Πολωνία και Ουγγαρία μετά το veto

ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου: Καμία παραχώρηση από ΕΕ σε Πολωνία και Ουγγαρία μετά το veto
Εάν η ΕΕ υποχωρούσε τώρα, θα ξεπουλούσε τις αξίες της [..] πρέπει να παραμείνει σταθερή και να μην διαπραγματευτεί τον μηχανισμό του κράτους δικαίου», δήλωσε ο J. Aschelborn
Mετά το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας για το πακέτο προϋπολογισμού της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Aschelborn προειδοποιεί να μην γίνουν υποχωρήσεις στα θέματα των αρχών του κράτους δικαίου προς τις δύο χώρες.
«Εάν η ΕΕ υποχωρούσε τώρα, θα ξεπουλούσε τις αξίες της.
Η ΕΕ πρέπει να παραμείνει σταθερή και να μην διαπραγματευτεί τον μηχανισμό του κράτους δικαίου», δήλωσε ο Aschelborn στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.
Χθες Δευτέρα, η Ουγγαρία και η Πολωνία άσκησαν βέτο κατά της νέας διαδικασίας για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων του κράτους δικαίου, εμποδίζοντας τη συνέχιση της διαδικασίας λήψης πολιτικών αποφάσεων για το χρηματοδοτικό πακέτο της ΕΕ όπως είχε προγραμματιστεί.
Εκτός από την προγραμματισμένη βοήθεια ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού ύψους έως 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, επηρεάζεται επίσης ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ.
Για τα επόμενα επτά χρόνια, περιλαμβάνει κονδύλια ύψους περίπου 1,1 τρισεκατομμυρίων ευρώ και θα χρηματοδοτεί, για παράδειγμα, επιχορηγήσεις για γεωργικά και ερευνητικά προγράμματα.
Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να αρθεί το μπλοκάρισμα εξακολουθεί να είναι ασαφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης