Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση Navalny στον εκπρόσωπο του Putin επειδή τον είπε συνεργάτη της CIA

Μήνυση Navalny στον εκπρόσωπο του Putin επειδή τον είπε συνεργάτη της CIA
O Navalny απαιτεί από τον Peskov να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου διάψευση των δηλώσεών του
Aγωγή κατέθεσε εναντίον του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov o πολιτικός της αντιπολίτευσης και επικριτής του Κρεμλίνου Alexei Navalny, ζητώντας να αποκατασταθεί η τιμή και η αξιοπρέπειά του, με αφορμή τους ισχυρισμούς του ότι μαζί με τον Navalny συνεργάζονται οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες.
Το ζήτημα ανέδειξε το μέσο ενημέρωσης «Otkritye media» (ανοιχτά ΜΜΕ) στο οποίο όπως διευκρίνισε το δικαστήριο, ο Navalny απαιτεί από τον Peskov να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου διάψευση των δηλώσεών του, τις οποίες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου έκανε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS την 1η Οκτωβρίου.
Στη συνέντευξή του αυτή ο Peskov ισχυρίζονταν ότι με τον Navalny συνεργάζονται οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες.
«Με τον ασθενή συνεργάζονται ειδικοί της CIA, και όλα όσα ο ίδιος λέει, είναι αυτά που τον βάζει να λέει αυτή η οργάνωση», είχε δηλώσει ο Peskov, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Volontin , σύμφωνα με τις οποίες η δηλητηρίαση του πολιτικού της αντιπολίτευσης έχει «σκηνοθετηθεί» από τη Δύση.
Στην ίδια συνέντευξη ο Peskov είχε πει ότι οι δηλώσεις του Navalny πως ο Putin εμπλέκεται στην δηλητηρίαση του, είναι «προσβλητικές» και «απαράδεκτες».

Τα περιστατικά

Ο Alexei Navalny ένιωσε αδιαθεσία ενώ πετούσε από την πόλη Τομσκ με προορισμό την Μόσχα.
Οι πιλότοι πραγματοποίησαν έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Όμσκ όπου διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, σε κωματώδη κατάσταση.
Μετά από μακρές συνομιλίες, οι ρωσικές αρχές έδωσαν άδεια να μεταφερθεί ο Navalny για νοσηλεία στη Γερμανία.
Εν συνεχεία τα ανεξάρτητα εργαστήρια της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας, εντόπισαν στον οργανισμό του Ναβάλνι ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα της οικογενείας Novichok.
Τα συμπεράσματά τους επιβεβαίωσε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι στις αιματολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις που έγιναν όσο ο Navalny νοσηλεύονταν στην Ρωσία, δεν εντοπίσθηκαν ίχνη δηλητηρίασής του, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών είχε αποδώσει πρόσφατα με ανακοίνωσή του, την αδιαθεσία του Navalny σε συμπτώματα οξείας «παγκρεατίτιδας», από την οποία όπως είχε δηλώσει ο επικριτής του Κρεμλίνου δεν έπασχε ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης