Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seibert (Γερμανία): Να φτάσουν έγκαιρα οι πόροι στους Ευρωπαίους πολίτες – Έκκληση για υπευθυνότητα όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης

Seibert (Γερμανία): Να φτάσουν έγκαιρα οι πόροι στους Ευρωπαίους πολίτες – Έκκληση για υπευθυνότητα όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης
Για «εξαιρετικά απαιτητικές διαπραγματεύσεις» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Seibert
Η κυβέρνηση της Γερμανίας έκανε έκκληση στην υπευθυνότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ να καταστήσουν δυνατή την εκταμίευση του πακέτου ενισχύσεων μέσω του προϋπολογισμού ύψους 1,8 τρισ. ευρώ.
Μετά την απειλή βέτο της Ουγγαρίας λόγω της διαμάχης για την τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Seibert έκανε λόγο σήμερα στο Βερολίνο για «εξαιρετικά απαιτητικές διαπραγματεύσεις».
Τα 27 κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να συμφωνήσουν στο τέλος των διαπραγματεύσεων.
«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευθύνη να διασφαλίσουμε από κοινού ότι τα κονδύλια που περιμένουν ολόκληρες χώρες ... θα φτάσουν στους πολίτες εγκαίρως. Αυτή είναι η κοινή ευθύνη που έχουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη», τόνισε ο Seibert.
Η καγκελάριος Angela Merkel βρίσκεται σε στενή επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο πλαίσιο της τρέχουσας γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η Ουγγαρία και πιθανόν η Πολωνία προτίθενται να ασκήσουν βέτο, επειδή αρνούνται να συνδέσουν την εκταμίευση κονδυλίων από τον προϋπολογισμό της ΕΕ με τις αρχές του κράτους δικαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης