Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Moderna για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού

Η Βρετανία σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Moderna για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού
Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την απόκτηση του πειραματικού εμβολίου της Moderna 
Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την απόκτηση του πειραματικού εμβολίου της Moderna Inc κατά του κορωνοϊού, λίγες ώρες αφότου η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της παρουσιάζει αποτελεσματικότητα 94,5% στην πρόληψη της νόσου.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βρετανικής κυβέρνησης, η διάθεση του εμβολίου στη Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει το νωρίτερο την άνοιξη του 2021.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία, παρότι έχει ήδη εξασφαλίσει συνολικά 350 εκατ. δόσεις υποψήφιων εμβολίου κατά του κορονοϊού από 6 διαφορετικούς προμηθευτές, μεταξύ των οποίων και από τη Pfizer που την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, δεν έχει συνάψει προς το παρόν οριστική συμφωνία για το εμβόλιο της Moderna.
"Στο πλαίσιο των τρεχουσών πρωτοβουλιών της ειδική ομάδας εμβολίων, η κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Moderna για να εξασφαλίσει την πρόσβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στο εμβόλιό της ως μέρος του ευρύτερου χαρτοφυλακίου του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
"Η Moderna ενισχύει αυτήν την περίοδο την ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού της, γεγονός που σημαίνει ότι αυτές οι δόσεις θα γίνουν διαθέσιμες την άνοιξη του 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο το νωρίτερο", πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Boris Johnson δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δίνει έμφαση σε συμφωνίες με εταιρείες ανάπτυξης εμβολίων που θα μπορούν να προμηθεύσουν εγκαίρως τη Βρετανία και έχουν αναπτύξει προηγμένες αλυσίδες εφοδιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης