Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Στις 26 χιλ. τα «αόρατα» θύματα κορωνοϊού που δεν βρήκαν θέση στις ΜΕΘ της Μ. Βρετανίας

BBC: Στις 26 χιλ. τα «αόρατα» θύματα κορωνοϊού που δεν βρήκαν θέση στις ΜΕΘ της Μ. Βρετανίας
Περισσότεροι άντρες πεθαίνουν στο σπίτι από καρδιακές παθήσεις στην Αγγλία και την Ουαλία, και περισσότερες γυναίκες πεθαίνουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την υγεία του Ηνωμένου Βασιλείου, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το BBC, τρέφοντας για ακόμη μία φορά τους κριτικούς που προειδοποίησαν ότι τα εκτεταμένα lockdown θα προκαλούσαν άλλες αόρατες δυσμενείς επιπτώσεις.
Η τελευταία ανάλυση που δημοσιεύθηκε από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών της Βρετανίας διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 26.000 "επιπλέον" θάνατοι σημειώθηκαν σε ιδιωτικές κατοικίες φέτος, ενώ ταυτόχρονα οι θάνατοι στο νοσοκομείο ήταν χαμηλότεροι από το συνηθισμένο.
"Περισσότεροι άντρες πεθαίνουν στο σπίτι από καρδιακές παθήσεις στην Αγγλία και την Ουαλία, και περισσότερες γυναίκες πεθαίνουν από άνοια και Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με στοιχεία".
Οι θάνατοι που οφείλονται στην άνοια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ στο σπίτι βρίσκονται σε μια μεγάλη ανοδική πορεία, υποδηλώνοντας ότι περισσότεροι άνθρωποι με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες απλώς αποφεύγουν τις επαγγελματικές ιατρικές υπηρεσίες λόγω φόβου για το COVID-19 ή πιθανώς από φόβο παραβίασης των μέτρων κοινωνικής απόστασης.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι θάνατοι στα νοσοκομεία που σχετίζονται με άνοια μειώθηκαν κατά 40% στην Αγγλία και 25% στην Ουαλία.
Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε επίσης ότι οι καρδιακές παθήσεις πλήττουν τους άνδρες τη στιγμή που όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην αύξηση του κορωνοϊού.
Μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2020, υπήρχαν 24.387 περισσότεροι θάνατοι στην Αγγλία από ό, τι αναμενόταν σε ιδιωτικές κατοικίες και 1.644 στην Ουαλία.
Η μεγάλη πλειοψηφία δεν αφορούσε τον Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης