Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Θλίψη για την τραγωδία με τους 10 νεκρούς από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Ρουμανία: Θλίψη για την τραγωδία με τους 10 νεκρούς από πυρκαγιά σε νοσοκομείο
Δέκα ασθενείς με Covid-19 έχασαν τη ζωή του από την πυρκαγιά στο νοσοκομείο
Στο βελγικό στρατιωτικό νοσοκομείο «Ρεν Αστρίντ» μεταφέρθηκε ένας γιατρός, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα στην προσπάθειά του να σώσει από τις φλόγες τους ασθενείς με Covid-19 στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός επαρχιακού νοσοκομείου, όπου ξέσπασε πυρκαγιά.
Ο γιατρός φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στο 40% του σώματός του και είχε βάρδια το βράδυ του Σαββάτου 14/11 στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της πόλης Πιάτρα Νεάμτ, στη βορειοανατολική Ρουμανία, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.
Δέκα ασθενείς με Covid-19 έχασαν τη ζωή του από την πυρκαγιά στο νοσοκομείο.
Πρόκειται για επτά άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 67 έως 86 ετών.
Επίσης, άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ludovic Orban, εξέφρασε τον σεβασμό του «για αυτόν τον ηρωικό γιατρό που επέδειξε ιδιαίτερο θάρρος και πνεύμα αυτοθυσίας, στην προσπάθειά του να σώσει τους ασθενείς».
Πάντως, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα σχέδια ασφαλείας για τον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, δεν είχαν επικαιροποιηθεί εδώ και 30 χρόνια.
Επίσης, τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση του νοσοκομείου, ενώ όλα τα πολιτικά κόμματα της Ρουμανίας εξέφρασαν τη λύπη τους για την τραγωδία.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (PSD) και το φιλελεύθερο κόμμα USR-Plus ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν την προεκλογική εκστρατεία τους για τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης