Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Covid-19: Αποκλείει το καθολικό lockdown η ομάδα Biden για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΗΠΑ – Covid-19: Αποκλείει το καθολικό lockdown η ομάδα Biden για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Η ομάδα των ειδικών του εκλεγμένου προέδρου Joe Biden προσανατολίζεται σε τοπικές παρεμβάσεις ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων
Το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown απέκλεισε ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας που έχει συστήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Joe Biden
Όπως όλα δείχνουν, η προσέγγιση της νέας κυβέρνησης κινείται προς την κατεύθυνση του lockdown σε μεμονωμένες περιοχές καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν εκθετικά αύξηση.
Σύμφωνα με τον δόκτορα Vivek Mourthy, πρώην στρατιωτικό χειρουργό και πιθανότατα επικεφαλής της νέας επιτροπής στην κυβέρνηση Biden, οι γιατροί έχουν μάθει πολλά για το πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός και ποια βήματα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στο να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης.
«Δεν βρισκόμαστε σε σημείο να αποφασίσουμε καραντίνα σε εθνικό επίπεδο.
Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι πιο στοχευμένες», δήλωσε ο κ Mourthy σε συνέντευξή του στο ABC.
Aκόμη ένα μέλος του επιτελείου για την πανδημία που έχει συστήσει Biden, ο Tzoe Osterholm, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καλύψει τις απώλειες επιχειρήσεων και τοπικών κυβερνήσεων σε περίπτωση ενός lockdown τεσσάρων έως έξι εβδομάδων, ώστε να μειώσει τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, που ανέρχονται σε επίπεδα-ρεκόρ και σήμερα ξεπέρασαν το φράγμα των 150.000.
«Προς το παρόν, εξετάζουμε μια σειρά περιορισμών που θα ενισχύουμε ή χαλαρώνουμε, αναλόγως του πόσο γρήγορα εξαπλώνεται ο κορωνοϊός σε μια συγκεκριμένη περιοχή», εξήγησε ο δρ Mourthy.
Ο ίδιος επικαλέσθηκε ως παράδειγμα την πόλη της Νέας Υόρκης, όπου οι παρεμβάσεις των υγιειονομικών αρχών είναι σε τοπικό επίπεδο. Bασική προτεραιότητα της επιτροπής είναι να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και να εστιάσει σε πληθυσμούς που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως κέντρα φροντίδας και φυλακές.
Οι εκτεταμένοι έλεγχοι και τεστ ανίχνευσης θα αποτελέσουν μέρος αυτών των προσπαθειών, πρόσθεσε ο δρ Mourthy.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης