Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Ρεκόρ θανάτων λόγω κορωνοϊού στο Νέο Δελχί – Κορεσμός στα νοσοκομεία

tags :
Ινδία: Ρεκόρ θανάτων λόγω κορωνοϊού στο Νέο Δελχί – Κορεσμός στα νοσοκομεία
Μια ανάσα από τα 8,8 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα η Ινδία
Ρεκόρ θανάτων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο το Νέο Δελχί τη στιγμή που τα νοσοκομεία της πόλης είναι ένα βήμα πριν τον κορεσμό.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 104 νέοι θάνατοι και 7.053 νέες μολύνσεις λόγω του κορωνοϊού, αύξηση που αποδίδεται αφενός στην τοξική ατμόσφαιρα και αφετέρου στη μη τήρηση των αποστάσεων στους δημόσιους χώρους.
Αν και στην Ινδία καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, το Νέο Δελχί διέρχεται την χειρότερη κρίση του.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα νοσοκομεία στο Νέο Δελχί δεν έχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και κλίνες για covid – 19.
Για αυτό το λόγο και κατόπιν οδηγίας των τοπικών αρχών, δικαστήριο στο Νέο Δελχί έδωσε εντολή σε 33 από τα ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης να κρατήσουν διαθέσιμο το 80% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας τους για να υποδεχθούν ασθενείς με την COVID-19.
Σε όλη την χώρα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 44.789 νέα κρούσματα και 547 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο των μολύνσεων στα 8,73 εκατομμύρια και των θανάτων στα 128.668.
Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 484.547.
Υποχώρησαν κάτω από το επίπεδο των 500.000 την Τετάρτη, για πρώτη φορά έπειτα από μήνες.
Οι άνθρωποι που έχει διαγνωστεί πως αποθεραπεύτηκαν έχουν πλέον φθάσει τους 8.115.580, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Αν και η εξάπλωση του ιού έχει επιβραδυνθεί το τελευταίο διάστημα, ειδικοί εκφράζουν ολοένα πιο έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης λόγω της μεγάλης ινδουιστικής γιορτής Diwali το Σαββατοκύριακο.
Παρά τις συστάσεις των αρχών, οι αγορές είναι κατάμεστες στο Νέο Δελχί τις τελευταίες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης