Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η Ελλάδα μειώνει τους φόρους εισοδήματος ως δέλεαρ για τον επαναπατρισμό εργαζομένων

CNBC: Η Ελλάδα μειώνει τους φόρους εισοδήματος ως δέλεαρ για τον επαναπατρισμό εργαζομένων
Ο νέος νόμος αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου
Θέμα για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης όπου προβλέπεται μείωση 50% στον φόρο για φυσικά πρόσωπα, μισθωτούς ή ελεύθερους επαγγελματίες που θα μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα, «φιλοξενεί» στην ιστοσελίδα του το CNBC.
«Η Ελλάδα έχει προωθήσει νέα φορολογικά κίνητρα σε μια προσπάθεια να προσελκύσει όσους εργάζονται από το σπίτι, καθώς επιχειρεί να ανοικοδομήσει την οικονομία της» αναφέρεται και διευκρινίζεται ότι η μείωση φόρου αφορά επτά χρόνια.
«Η μόνη παγίδια είναι ότι δεν θα ισχύει για άτομα που έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα για επτά από τα τελευταία οκτώ χρόνια» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
«Εστιάζουμε σε εταιρείες που θέλουν να ανοίξουν γραφεία στην Ελλάδα λόγω του Brexit, σε Έλληνες του εξωτερικού που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, σε ψηφιακούς μετανάστες ή τεχνολογικές εταιρείες.
Οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να ανοίξει γραφείο στην Ελλάδα» εξηγεί μιλώντας στο CNBC, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.
O νέος νόμος αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων και θα εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα βίωσε ένα από το μεγαλύτερα «brain drains» στην Ευρώπη, καθώς οι εργαζόμενοι μετακόμισαν στο εξωτερικό αναζητώντας θέσεις εργασίας μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Η χώρα δέχθηκε πλήγμα, με περιόδους κοινωνικής αναταραχής, τρία προγράμματα διάσωσης και τώρα έχει τον υψηλότερο σωρό δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη.
«Η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά η κρίση του κορωνοϊού έδωσε νέο χτύπημα.
Το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 9% φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν.
Η ανεργία αναμένεται να φτάσει στο 18% το 2020, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης» σχολιάζει το CNBC.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης