Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εμβόλιο των πλουσίων» βρήκε η Pfizer - Ο απαιτητικός χάρτης των logistics

tags :
«Εμβόλιο των πλουσίων» βρήκε η Pfizer - Ο απαιτητικός χάρτης των logistics
Τα εμβόλια mRNA είναι μια νέα κατηγορία εμβολίων, γι 'αυτό και ορισμένοι ανησυχούν για τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες
Ένας χάρτης πορείας των logistics δημοσιεύτηκε από την Fosun Pharmaceutical, δείχνοντας ότι απαιτούνται τεχνικά επιτεύγματα για τη μεταφορά και την αποθήκευση του νέου εμβολίου της Pfizer-BioNTech, για το Covid 19.
Μάλιστα, το εμβόλιο βαφτίστηκε από το Bloomberg ως «το εμβόλιο των πλουσίων».
Προσφέροντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες που έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών αναλυτών στην Wall Street, το Bloomberg ανέφερε χρειάζεται ένα "περίπλοκο και δαπανηρό" ιδιωτικό δίκτυο για να βοηθήσει στη διανομή εμβολίων όπως το εμβόλιο mRNA της Pfizer (μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται επίσης από τη Moderna), δηλαδή, μόλις εγκριθεί τελικά.
Οι χώρες που δεν διαθέτουν ήδη αυτά τα δίκτυα θα πρέπει να τα δημιουργήσουν από το μηδέν τα δίκτυα παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς παγώματος που χρειάζονται για να επιβιώσει το εμβόλιο.
Αυτή η τεράστια επένδυση και ο συντονισμός θα απαιτούσε μεγάλους πόρους, εκτός από εγγυήσεις, που μόνο τα πλούσια έθνη θα καταφέρουν να ανταποκριθούν.
"Η παραγωγή του είναι δαπανηρή, το συστατικό του είναι ασταθές, απαιτεί επίσης τη δημιουργία μιας ψυχρής αλυσίδας με μικρή διάρκεια ζωής", δήλωσε ο Ding Sheng, διευθυντής του Global Health Drug Discovery Institute στο Πεκίνο, το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates.
Ο ΠΟΥ και ο Bill Gates έχουν επενδύσει πολύ χρόνο σε μια εκστρατεία προειδοποιώντας ότι η πρόσβαση στο εμβόλιο πρέπει να γίνει «καθολική» - δηλαδή, να επεκταθεί σε όλους τους 7,7 δισ. ανθρώπους της γης - διαφορετικά η ανθρωπότητα δεν θα καταφέρει να εξαλείψει το COVID-19.
Μαζί, έχουν υποστηρίξει ένα έργο που ονομάζεται «Covax» το οποίο στοχεύει να συγκεντρώσει 18 δισ. δολάρια για να πληρώσει τα εμβόλια σε φτωχότερες χώρες.
Αλλά ακόμα και όταν έχουν πληρωθεί, οι προκλήσεις παραμένουν.
Πώς μπορεί να γίνει η αποστολή και η αποθήκευση τόσο μεγάλων ποσοτήτων;
Η τεράστια δαπάνη της επένδυσης σε υποδομές σημαίνει ότι πολλές από αυτές τις φτωχότερες χώρες αντιμετωπίζουν τώρα μια δύσκολη επιλογή: να επενδύσουν στο δίκτυο εφοδιασμού, ακόμη και πριν από την έγκριση των εμβολίων και να αναλάβουν τον κίνδυνο εάν προκύψουν απρόβλεπτες επιπλοκές ή να περιμένουν να δουν θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο.
Πολλές από αυτές τις οικονομίες θα μπορούσαν απλώς να περιμένουν περισσότερο έως ότου διατίθενται περισσότερα συμβατικά εμβόλια, χρησιμοποιώντας άλλες τεχνολογίες, όπως το εμβόλιο αδενοϊού-φορέα της Ρωσίας.
Σε γενικές γραμμές, τα εμβόλια mRNA είναι μια νέα κατηγορία εμβολίων, γι 'αυτό και ορισμένοι ανησυχούν για τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες, οι οποίες δεν μπορούν να μελετηθούν αξιόπιστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης