Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: Ο Erdogan απορρίπτει τους ισχυρισμούς για αλλαγή του Υπουργικού Συμβουλίου

Daily Sabah: Ο Erdogan απορρίπτει τους ισχυρισμούς για αλλαγή του Υπουργικού Συμβουλίου
Κατηγορώντας τα ΜΜΕ, ο Erdogan ισχυρίστηκε ότι ο μόνος στόχος τους είναι να προκαλέσουν προβλήματα στην κυβέρνηση
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan απέρριψε την Τετάρτη 11/11 τις διάφορες φήμες για πιθανή αλλαγή του υπουργικού συμβουλίου, αποκαλώντας τις απλά ως «εικασίες», σύμφωνα με την Daily Sabah.
Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντοςΚόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party), ο Erdogan δήλωσε ότι οι πρόσφατες προτάσεις για πιθανή αλλαγή στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και στις δομές ορισμένων υπουργείων "συντάσσονται".
"Αυτά είναι κενές εικασίες", δήλωσε ο πρόεδρος.
Κατηγορώντας τα ΜΜΕ, ο Erdogan ισχυρίστηκε ότι ο μόνος στόχος τους είναι να προκαλέσουν προβλήματα στην κυβέρνηση.
"Στο νέο μας κυβερνητικό σύστημα, εάν υπάρχει ανάγκη αλλαγής, ο χρόνος και ο τόπος θα καθοριστεί από τον ίδιο τον πρόεδρο, ο οποίος θα εκλεγεί άμεσα από τους ανθρώπους με την εξουσία να το πράξει.
Αυτός που αναλαμβάνει δράση κατά καιρούς αναγκαστικά είναι και ο ίδιος ο πρόεδρος », υπογράμμισε ο Erdogan, αναφερόμενος στο προεδρικό σύστημα.
Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Τουρκία άλλαξε από ένα κοινοβουλευτικό σύστημα στο τρέχον προεδρικό σύστημα, αφού η πλειοψηφία των Τούρκων ψηφοφόρων επέλεξε την ίδρυσή του.
Οι Τούρκοι ψηφοφόροι ενέκριναν μια εκτελεστική προεδρία στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 με 51,4% των ψήφων.
Η επίσημη μετάβαση στο νέο σύστημα έγινε όταν ο Erdogan ανέλαβε τον προεδρικό όρκο στο Κοινοβούλιο μετά τις γενικές εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018, κατά τις οποίες κέρδισε το 52,6% των ψήφων.
Καθώς η χώρα στράφηκε στο νέο σύστημα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης το υπουργικό συμβούλιο του, το οποίο απαρτίστηκε πολλούς υπουργούς που δεν είχαν πολιτικό υπόβαθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης