Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μεγαλοεπενδυτής Ackman στοιχηματίζει σε κύμα χρεοκοπιών ανά τον κόσμο

tags :
Ο μεγαλοεπενδυτής Ackman στοιχηματίζει σε κύμα χρεοκοπιών ανά τον κόσμο
«Πραγματικά, ελπίζω να χάσουμε χρήματα», υποστήριξε ο «baby Buffet», «αλλά νομίζω ότι η αγορά είναι υπεραισιόδοξη» 
Μεγάλα έσοδα προσδοκά να αποκομίσει ο διαχειριστής κεφαλαίων Bill Ackman, ο οποίος έχει στοιχηματίσει ότι πολλές εταιρείες τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες οικονομίες δεν θα αποπληρώσουν τα χρέη τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη «τοποθέτηση» έρχεται οκτώ μήνες μετά την αποκόμιση κέρδους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μια παρόμοια συναλλαγή στην αρχή της πανδημίας.
Ο ιδρυτής της Pershing Square είπε στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο της Dealmakers της εφημερίδας Financial Times την Τρίτη 11 Νοεμβρίου ότι οι αγορές για μια ακόμη φορά δείχνουν υπερβάλλουσα ικανοποίηση σε σχέση με τα νέα για την πανδημική κρίση.
Όπως ανέφερε, στις αρχές αυτής της εβδομάδας «στοιχημάτισε» πως πολλές εταιρείες αναμένεται να έλθουν αντιμέτωπες με το φάσμα της χρεοκοπίας.
«Πραγματικά, ελπίζω να χάσουμε χρήματα» υποστήριξε ο «baby Buffet».
«Βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη εποχή γενικά, αλλά είναι συναρπαστικό το ότι βάλαμε το ίδιο στοίχημα πριν από οκτώ μήνες – κάτι που σημαίνει ότι τίποτε δεν άλλαξε» δήλωσε ο Ackman, συμπληρώνοντας ότι η νέα αντιστάθμιση πλησιάζει το 30% του στοιχήματος που έβαλε στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν αγόρασε ένα σύνολο ασφαλιστικών συμβολαίων που συνδέονται με εταιρικά χρέη 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο δισεκατομμυριούχος ανέμενε ότι οι κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα προκειμένου να περιορίσουν τη διάδοση του κορωνοϊού, αφήνοντας εκτεθειμένες πολλές χρεωμένες εταιρείες.
Όταν αυτό αποδείχτηκε ακριβές, η αξία της ασφάλισης διογκώθηκε.
Έτσι, η Pershing Square στα μέσα Μαρτίου άρχισε το trading, κερδίζοντας κέρδη 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σημειώνεται πως είχε καταβάλει μόλις 27 εκατομμύρια δολάρια για ασφάλιστρα.
Ο Ackman επέλεξε να μην κρατήσει τα κέρδη, αλλά προέβη σε αγορές μετοχών, ανοίγοντας νέες θέσεις που απέφεραν στην εταιρεία νέα κέρδη από το ράλι που σημειώθηκε στο χρηματιστήριο μετά την παρέμβαση της Fed.
Ο κ. Ackman είπε ότι παραμένει αισιόδοξος για την οικονομία μακροπρόθεσμα, λέγοντας ότι ήταν πιθανή μια «ισχυρή ανάκαμψη», αλλά, όπως προέβλεψε, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.
Σημειώνεται ότι η Pershing Square έβαλε το νέο της στοίχημα έναντι της εταιρικής πίστης την ημέρα που η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσα τα νέα, θετικά δεδομένα από το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσουν, προκαλώντας στις αγορές μια ξαφνική ανοδική πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης