Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Erdogan σε Trump: Ας είναι το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ το καλύτερο για τις χώρες μας

Μήνυμα Erdogan σε Trump: Ας είναι το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ το καλύτερο για τις χώρες μας
Οι παλιές αγάπες πάνε στον... παράδεισο: Μήνυμα Erdogan σε Putin
Μήνυμα προς τον απερχόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απέστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.
«Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ ας είναι το καλύτερο δυνατό για τη φιλία και τη συμμαχία των δύο χωρών» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος
«Η ιστορία μεταξύ των δύο χωρών μας είναι μια ιστορία φιλίας, εταιρικής σχέσης και προόδου.
Η συμμαχία έχει ισχυρές βάσεις και ερείδεται στα αμοιβαία συμφέροντά μας.
Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση την επόμενη περίοδο ως Τουρκία, θα ήθελα να είστε βέβαιοι» είπε..
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Erdogan, είχε στείλει συγχαρητήριο μήνυμα στον Joe Biden για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές
Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει στενή συνεργασία με την Ουάσιγκτον, κάνοντας λόγο για στρατηγική σχέση Τουρκίας – ΗΠΑ.
Ο Erdogan ήταν μεταξύ των ηγετών που δεν είχαν συγχαρεί τον Biden αν και ο τελευταίος είχε δεχθεί από το απόγευμα του Σαββάτου (7/11/2020) πλήθος μηνυμάτων.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Celik, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι «η Τουρκία θα συγχαρεί τον νικητή των αμερικανικών εκλογών μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος».
«Από σεβασμό προς τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης