Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε η νέα δίκη για την τύχη του νόμου Obamacare και την περίθαλψη στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

tags :
Ξεκίνησε η νέα δίκη για την τύχη του νόμου Obamacare και την περίθαλψη στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
Αν ο νόμος γνωστός και ως Obamacare καταργηθεί, έως και 20 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να χάσουν την ιατρική τους ασφάλιση
Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ με την συντηρητική πλέον πλειοψηφία των δικαστών, άρχισε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, τις ακροάσεις με τα επιχειρήματα διάφορων πολιτιεών για την ακύρωση του νόμου περί υγειονομικής περίθαλψης του Obamacare σύμφωνα με το Reuters.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden επέκρινε τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να καταργήσουν τον Νόμο για την Προσιτή Φροντίδα (ACA) εν μέσω της θανατηφόρας πανδημίας κορωνοϊού και θέλει να στηρίξει τον εν λόγω νόμο μετά την ανάληψη της εξουσίας του στις 20 Ιανουαρίου 2021.
Οι δικαστές άκουσαν μέσω τηλεδιάσκεψης τις εκκλήσεις ενός συνασπισμού δημοκρατικών κρατών, συμπεριλαμβανομένων της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης και της Βουλής των Αντιπροσώπων υπό την ηγεσία της Δημοκρατίας για τη διατήρηση του Obamacare.
Η υπόθεση αντιπροσωπεύει την τελευταία νομική επίθεση στον νόμο του 2010, η οποία ήταν το επίτευγμα εσωτερικής πολιτικής του πρώην προέδρου των Δημοκρατικών Obama υπό τον οποίο ο Biden διετέλεσε αντιπρόεδρος.
Αν ο νόμος γνωστός και ως Obamacare καταργηθεί, έως και 20 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να χάσουν ιατρική ασφάλιση και οι ασφαλιστές θα μπορούσαν για άλλη μια φορά να αρνηθούν να καλύψουν ασθενείς με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις.
Ο Obamacare επέκτεινε δημόσια προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης και δημιούργησε αγορές για ιδιωτική ασφάλιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης