Τελευταία Νέα
Διεθνή

“Μαχαίρι” 60% των bonus στα στελέχη τραπεζών προβλέπει η Equilar

“Μαχαίρι” 60% των bonus στα στελέχη τραπεζών προβλέπει η Equilar
Τα golden boys προκάλεσαν την οργή ουκ ολίγων τόσο κατά το ξέσπασμα όσο και κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Equilar έρχεται να αποδείξει ότι οι περίοδοι των παχιών αγελάδων για τα ανώτατα τραπεζικά στελέχη κολοσσιαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έλαβαν τέλος.
O Lloyd Blankfein, εκτελεστικός διευθυντής της Goldman Sachs, οι John Varley και Jamie Dimon της Barclays και ο επικεφαλής της HSBC, Michael Geoghegan δέχτηκαν έντονη κριτική για τα χρήματα που εισέπρατταν αλλά κυρίως για αυτά που προέκυπταν με τη μορφή bonus από τις εταιρείες όπου εργάζονταν.
Η Equilar πήρε τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που έκαναν λόγο για συνολικά μπόνους σε ανώτερα στελέχη τραπεζών ύψους άνω των 14 εκατ. δολαρίων το 2008 και κατέδειξε πως η μείωσή του σε μόλις 6 εκατ. για το 2009 έχει να κάνει με τις αποδοκιμασίες πελατών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προς τις ίδιες τις τράπεζες. Και ο Άγιος φοβέρα θέλει...
Τώρα, η Equilar υπολογίζει βάσει έρευνας ότι οι αμοιβές που αντιστοιχούν σε μπόνους ανάμεσα στα τραπεζικά στελέχη στο τέλος του 2010 θα είναι μειωμένες κατά 60%, μετά βίας θα φτάνουν δηλαδή το 1,5 εκατ δολάρια στο σύνολό τους.
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών έβαλε στο ερευνητικό της στόχαστρο και τα μισθολόγια των μεγάλων  τραπεζών παγκοσμίως, μιλώντας εμπιστευτικά με υπαλλήλους των κατώτερων μισθολογικών στρωμάτων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι 17 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρώπης έκαναν αυξήσεις μέσα στο 2009 χωρίς καμία εξαίρεση. O Josef Ackermann της Deutsche Bank όμως καθώς και ο Brady Dougan της Credit Suisse είχαν αύξηση απολαβών ύψους 500% κατά το περσινό έτος!

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης