Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ ζητάει διερεύνηση ουσιαστικών ισχυρισμών για παρατυπίες στις 3/11 – Υπήρξε απάτη στις εκλογές σε 1 εκατ ψήφους;

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ ζητάει διερεύνηση ουσιαστικών ισχυρισμών για παρατυπίες στις 3/11 – Υπήρξε απάτη στις εκλογές σε 1 εκατ ψήφους;
Με βάση τους Ρεπουμπλικάνους οι παρατυπίες ξεπερνούν το 1 εκατ ψήφους με επίκεντρο τις ταχυδρομικές ψήφους
Ενώ ο Joe Biden έχει αυτοανακηρυχθεί Πρόεδρος των ΗΠΑ και ομάδες αριστεριστών και Antifa πανηγυρίζουν για την νίκη των δημοκρατικών ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ ζήτησε διερεύνηση ουσιαστικών ισχυρισμών για παρατυπίες.
Λαμβάνοντας υπόψη τα επίσημα - αλλά αμφισβητήσιμα - αποτελέσματα ο Biden των δημοκρατικών κερδίζει με 76,326 εκατ ψήφους ή ποσοστό 50,8% και 290 εκλέκτορες.
Ο Trump των Ρεπουμπλικάνων έλαβε 71.430 εκατ ψήφους ή ποσοστό 47,50% και 214 εκλέκτορες αλλά χωρίς ακόμη να έχουν κλείσει... Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια και Αλάσκα.

Με βάση τους Ρεπουμπλικάνους οι παρατυπίες ξεπερνούν το 1 εκατ ψήφους με επίκεντρο τις ταχυδρομικές ψήφους.
Π.χ. είναι ενδεικτικό ότι στην Πενσυλβάνια με 20 εκλέκτορες όπου ψήφισαν 6,7 εκατ και ο Biden έλαβε 49,8% και ο Trump 49,1% συνέβη το εξής αξιοπερίεργο.
Με βάση τις ψήφους εντός της κάλπης ο Trump προηγείτο περίπου 600 χιλιάδες ψήφους και με τις ταχυδρομικές ψήφους βρέθηκε να χάνει με 45 χιλιάδες ψήφους.
Ο Γενικός Εισαγγελέας William Barr στις 9 Νοεμβρίου 2020 έδωσε στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς το πράσινο φως για να ερευνήσουν «ουσιαστικούς ισχυρισμούς» για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία πριν από την πιστοποίηση των προεδρικών εκλογών του 2020 στις 14 Δεκεμβρίου 2020.
Ο Barr ενημέρωσε ότι οι ισχυρισμοί σχετικά με την απάτη από ψηφοφόρους ή οργανωμένες ομάδες «πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή» και ότι οι «ύποπτες, κερδοσκοπικές, φανταστικές ή παραπλανητικές αξιώσεις δεν πρέπει να αποτελούν τη βάση για την έναρξη ομοσπονδιακών ερευνών».
Οι ενέργειες του Barr δίνουν στους εισαγγελείς τη δυνατότητα να παρακάμπτουν την πολιτική DOJ που κανονικά θα απαγόρευε τέτοιες προφανείς ενέργειες πριν από την επίσημη πιστοποίηση των εκλογών.
Ο Barr είπε ότι οι έρευνες μπορούν να διεξαχθούν εάν υπάρχουν σαφείς και αξιόπιστοι ισχυρισμοί για παρατυπίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ομοσπονδιακών εκλογών σε ένα μεμονωμένο κράτος.
Σύμφωνα με τους Washington Times, αυτή είναι μια ασυνήθιστη κίνηση, καθώς η πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης απαγορεύει κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών έως ότου η ψηφοφορία πιστοποιηθεί επίσημα. Ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση της ακεραιότητας των ομοσπονδιακών εκλογών.
Image
Παραιτήθηκε ο Richard Pilger

Ο Richard Pilger ο οποίος επιβλέπει τις έρευνες για απάτη ψηφοφόρων παραιτήθηκε.
 «Πρέπει να παραιτηθώ από το ρόλο μου ως διευθυντής του τμήματος εκλογικών παρατυπιών».
Δεν είναι παράξενο ότι όταν ζητείται να διερευνήσει πιθανές απάτες στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για τη διερεύνηση της απάτης των ψηφοφόρων επιλέγει να παραιτηθεί παρά να κάνει τη δουλειά του;

Αντιδρούν οι Ρεπουμπλικάνοι

Στις 6 Νοεμβρίου 2020, σχεδόν 40 Ρεπουμπλικανικά μέλη του Κογκρέσου με επιστολή τους ζητήσουν να φτάσει έως το τέλος η έρευνα για απάτη στην εκλογική διαδικασία.
Οι νομοθέτες κάλεσαν επίσης τον γενικό εισαγγελέα να δεσμευτεί να «χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους» που έχει στη διάθεσή του για να διασφαλίσει ότι μόνο οι νόμιμες ψήφοι θα καταμετρηθούν «με απόλυτα διαφανή τρόπο».
Επίσης την περασμένη εβδομάδα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Νεβάδας ενημέρωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυριζόμενο ότι έλαβε αναφορές τουλάχιστον 3.062 περιπτώσεων για εκλογική απάτη.
«Περιμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε το κόμμα σε ένα tweet.
«Χιλιάδες άτομα έχουν εντοπιστεί που φαίνεται να έχουν παραβιάσει το νόμο ψήφισαν στην Νεβάδα ενώ έχουν μεταφέρει τα δικαιώματα τους σε άλλες Πολιτείες».
Η εκστρατεία Trump έχει καταθέσει αγωγές σε πολλά βασικές Πολιτείες που κέρδισε ο Biden, ζητώντας από τους τοπικούς δικαστές είτε να ακυρώσουν είτε να σταματήσουν να μετράνε τα ψηφοδέλτια, που ήρθαν μέσω Ταχυδρομείου.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell τόνισε ότι «προφανώς καμία Πολιτεία δεν έχει πιστοποιήσει ακόμη τα εκλογικά αποτελέσματα.
Έχουμε τουλάχιστον ένα ή δύο πολιτείες που βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο για επανεκτίμηση και επανακαταμέτρηση και πιστεύω ότι ο πρόεδρος μπορεί να έχει νομικά ερείσματα σε τουλάχιστον πέντε πολιτείες»

Αγωγές σε Οχάιο και Πενσυλβάνια

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Οχάιο ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να υπάρξει επαναξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβανίας συμφωνεί να ακούσει την πρόκληση των Ρεπουμπλικάνων για δεκάδες παρατηρητές που ισχυρίζονται ότι έγιναν παρατυπίες, εξέλιξη που μπορεί να ακυρώσει έως και 800.000 ψηφοδέλτια.
Η εκστρατεία Trump έχει καταθέσει αγωγή μήκους 105 σελίδων στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Πενσυλβάνια ισχυριζόμενη ότι στην Πολιτεία λειτούργησε ένα παράνομο σύστημα «δύο επιπέδων» για τις γενικές εκλογές του 2020
Ο Rudy Giuliani λέει ότι υπάρχει πλήθος μαρτύρων που αναφέρει ότι έχουν γίνει παρατυπίες σε 800.000 ψήφους που ενώ προσμετρήθηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα «δεν είναι έγκυρες».
«Στην αγωγή έχουμε περισσότερους από 50 μάρτυρες που θα πουν ότι η καταμέτρηση των ψήφων, ειδικά όταν τελείωσε η εκλογή στις 3 Νοεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος Trump ήταν μπροστά με 800.000 ψήφους στην Πενσυλβάνια, ο αριθμός στη συνέχεια άλλαξε καθώς άρχισαν να μετρούν ψήφους πίσω από κλειστές πόρτες.
Οι Ρεπουμπλικανοί δεν είχαν την ευκαιρία να δουν κανένα από τα ψηφοδέλτια με αλληλογραφία όπως απαιτείται από τον νόμο της Πενσυλβανίας.
Ο νόμος της Πενσυλβανίας απαιτεί για να είναι έγκυρη μια ψηφοφορία, δια αλληλογραφίας να είναι παρόντες και να συναινέσουν οι εκπρόσωποι και των δύο κομμάτων»

Συνταγματική παρωδία

Ο πρώην ανεξάρτητος σύμβουλος Ken Starr περιέγραψε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πενσυλβανίας να επιτρέψει ψηφοδέλτια που ήρθαν μετά το κλείσιμο της κάλπης ως «συνταγματική παρωδία».
Συνολικά, πάνω από 2,6 εκατομμύρια ψηφοδέλτια μέσω αλληλογραφίας εστάλησαν στην Πενσυλβάνια από τις 6,5 εκατομμύρια συνολικές ψήφους που καταμετρήθηκαν στην Πολιτεία.
Η αναλογία των Δημοκρατικών προς τους Ρεπουμπλικάνους στις ψήφους δια αλληλογραφίας είναι περίπου τρεις προς μία.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβανίας, που ελέγχεται από τους δημοκρατικούς αποφάσισε 5-2, στις 17 Σεπτεμβρίου τονίζοντας ότι αξιωματούχοι των εκλογών μπορούν να δεχτούν όλα τα ψηφοδέλτια, συμπεριλαμβανομένων και των ταχυδρομικών ψήφων έως και τρεις ημέρες μετά τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης