Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευθείες βολές Erdogan κατά της Ευρώπης για την απελευθέρωση τρομοκρατών που απελάθηκαν από την Τουρκία

Ευθείες βολές Erdogan κατά της Ευρώπης για την απελευθέρωση τρομοκρατών που απελάθηκαν από την Τουρκία
Ο Πρόεδρος Erdogan επέκρινε χώρες που δεν έλαβαν μέτρα εναντίον ξένων τρομοκρατών μαχητών που απελάθηκαν από την Τουρκία, αναφέρει η Daily Sabah
Ο Πρόεδρος Erdogan επέκρινε τις δυτικές χώρες που επέτρεψαν σύμφωνα με τον ίδιο, στους τρομοκράτες μαχητές του Ισλαμικού κράτους να διεξάγουν ελεύθερα δραστηριότητες γράφει η Daily Sabah.
Ο Τούρκος ηγέτης κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση για «στρατηγική τύφλωση» που ανάγκασε το μπλοκ να διαχωρίσει την Τουρκία.
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς ξένοι τρομοκράτες μαχητές που απελάθηκαν από την Τουρκία μπορούν ελεύθερα να διεξάγουν δραστηριότητες σε δυτικές χώρες», δήλωσε ο Erdogan στη 12η Διάσκεψη Πρέσβεων στο Προεδρικό Συγκρότημα στην Άγκυρα.
Έκανε λόγο περί αδιαφορίας των Δυτικών χωρών απέναντι στους τρομοκράτες YPG / PKK και στον κακό χειρισμό των τρομοκρατών του ISIS
Οι επιτιθέμενοι του Παρισιού και των Βρυξελλών απελάθηκαν επίσης από την Τουρκία γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα.
Από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011, σχεδόν 5.000 ξένοι μαχητές ταξίδεψαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περιοχές συγκρούσεων στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Συνεργασίας για την Επιβολή του Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστής ως Ευρωπόλ.
Η Τουρκία έχει από καιρό επικρίνει τις ευρωπαϊκές αρχές για την ανεκτικότητα των δραστηριοτήτων του ΡΚΚ στην ήπειρο και τις έχει πιέσει να λάβουν αυστηρότερα μέτρα κατά της προπαγάνδας, της πρόσληψης και της συγκέντρωσης χρημάτων της ISIS
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο 2020, οι θυγατρικές της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK στη Συρία έχουν προσλάβει πολλά άτομα από ακροδεξιές και ακροαριστερές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων ομάδων Antifa που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Η «τυφλή» Ευρώπη

Ο Erdogan συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία ελπίζει ότι η ΕΕ θα ξεπεράσει αμέσως τη «στρατηγική της τύφλωση» που ωθεί το μπλοκ να διαχωρίσει τους δρόμους με την Άγκυρα.
Μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει η Τουρκία να αγνοηθεί σε ό,τι αφορά τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος, Erdogan σε ομιλία του κατά το 12ο Συνέδριο Πρέσβεων στην Άγκυρα την Δευτέρα 8/11.
«Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα από τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα μας, που σηκώνει το βάρος του τι γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, να αγνοηθεί σε ό,τι αφορά τους φυσικούς πόρους».

Πυρά κατά της ΕΕ

Αναφέρθηκε και πάλι στην «ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία που έχουν γίνει υπαρξιακή απειλή για τους Τούρκους της διασποράς που ζουν στο εξωτερικό.
Τζαμιά και άλλα μέρη που ανήκουν στους Μουσουλμάνους συχνά γίνονται στόχος αντι-ισλαμιστικών επιθέσεων».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι «το συντομότερο η ΕΕ θα απελευθερωθεί από την στρατηγική τυφλότητα που έχει απομακρύνει την Τουρκία από την ίδια».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η γλώσσα της απειλής και του εκβιασμού δεν ωφελεί.
Η πρότασή μας για συνέδριο των παράκτιων χωρών της ανατολική Μεσογείου στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι Τ/Κ δείχνει την επιθυμία μας για επίλυση μέσω διαλόγου».

Αλλαγή εξωτερικής πολιτικής

Την ίδια ώρα, ο Erdogan εξήγγειλε αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, προσανατολισμένη περισσότερο σε λύσεις και σε πράξεις.
«Το 2023 παράλληλα με την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Δημοκρατίας μας, θα γιορτάσουμε και την 500ή επέτειο του υπουργείου των Εξωτερικών. Η συμβολή σας (ως πρέσβεις) στην υλοποίηση του οράματος για το 2053 και το 2071 θα είναι σημαντική.
Η χώρα μας δεν μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον της με πρακτικές παλιάς εποχής. Είναι αναπόφευκτο να αλλάξει και η γραφειοκρατία του κράτους. Έχουμε πραγματοποιήσει μια σοβαρή αλλαγή τα τελευταία 18 χρόνια.
Βάζουμε τέλος στην παλιά αδέξια και αλαζονική στάση της γραφειοκρατίας μας.
Αναμένουμε από τη γραφειοκρατία να προσανατολιστεί σε λύσεις, σε επιχειρήσεις, στον άνθρωπο.
Μια αντίληψη, η οποία δεν κατανοεί το λαό και δεν είναι γνώστης του πολιτισμού της χώρας δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας στον σημερινό κόσμο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης