Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την προμήθεια εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer επισπεύδει η ΕΕ

Την προμήθεια εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer επισπεύδει η ΕΕ
Η ΕΕ βρίσκεται από το Σεπτέμβριο σε διερευνητικές συνομιλίες για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων με τις Pfizer και BioNTech

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επισπεύδει την υπογραφή συμβολαίου για την προμήθεια εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech, δήλωσε τη Δευτέρα (9/11) κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η διαρροή έγινε μερικές ώρες αφότου οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι το πειραματικό τους εμβόλιο ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στη δημιουργία ανοσίας για τον Covid-19.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διαπραγματεύεται με κατασκευαστές εμβολίων εξ ονόματος των κρατών της ΕΕ, δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι είχε ολοκληρώσει διερευνητικές συνομιλίες με τον αμερικανικό φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer και τη γερμανική BioNTech για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που κατασκευάζουν από κοινού.
Ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί συμφωνία.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, η αντίστοιχη σύμβαση πρόκειται να υπογραφεί άμεσα», δήλωσε ο Peter Liese, αξιωματούχος της Κομισιόν στην Επιτροπή με αρμοδιότητα τη δημόσια υγεία.
Εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα εάν η ανακοίνωση της Pfizer σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της θα επιταχύνει την υπογραφή μιας συμφωνίας.
Η Επιτροπή δήλωσε προηγουμένως ότι τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ θα μπορούσαν επίσης να έχουν την επιλογή να παραγγείλουν ξεχωριστά επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech.
Η ΕΕ έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες προμήθειας εμβολίων για τον ιό COVID-19 με τις AstraZeneca, Sanofi και Johnson & Johnson.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Βρετανία έχουν ήδη ανακοινώσει συμφωνίες με τις Pfizer / BioNTech.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης