Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan για Ανατολική Μεσόγειο: Δεν θα επιτρέψουμε να αγνοήσουν την Τουρκία

Erdogan για Ανατολική Μεσόγειο: Δεν θα επιτρέψουμε να αγνοήσουν την Τουρκία
Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα από τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος
Μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει η Τουρκία να αγνοηθεί σε ό,τι αφορά τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος, Erdogan σε ομιλία του κατά το 12ο Συνέδριο Πρέσβεων στην Άγκυρα την Δευτέρα 8/11.
«Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα από τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα μας, που σηκώνει το βάρος του τι γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, να αγνοηθεί σε ό,τι αφορά τους φυσικούς πόρους».

Πυρά κατά της ΕΕ

Αναφέρθηκε και πάλι στην «ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία που έχουν γίνει υπαρξιακή απειλή για τους Τούρκους της διασποράς που ζουν στο εξωτερικό.
Τζαμιά και άλλα μέρη που ανήκουν στους Μουσουλμάνους συχνά γίνονται στόχος αντι-ισλαμιστικών επιθέσεων».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι «το συντομότερο η ΕΕ θα απελευθερωθεί από την στρατηγική τυφλότητα που έχει απομακρύνει την Τουρκία από την ίδια».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η γλώσσα της απειλής και του εκβιασμού δεν ωφελεί.
Η πρότασή μας για συνέδριο των παράκτιων χωρών της ανατολική Μεσογείου στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι Τ/Κ δείχνει την επιθυμία μας για επίλυση μέσω διαλόγου».

Αλλαγή εξωτερικής πολιτικής

Την ίδια ώρα, ο Erdogan εξήγγειλε αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, προσανατολισμένη περισσότερο σε λύσεις και σε πράξεις.
«Το 2023 παράλληλα με την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Δημοκρατίας μας, θα γιορτάσουμε και την 500ή επέτειο του υπουργείου των Εξωτερικών. Η συμβολή σας (ως πρέσβεις) στην υλοποίηση του οράματος για το 2053 και το 2071 θα είναι σημαντική.
Η χώρα μας δεν μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον της με πρακτικές παλιάς εποχής. Είναι αναπόφευκτο να αλλάξει και η γραφειοκρατία του κράτους. Έχουμε πραγματοποιήσει μια σοβαρή αλλαγή τα τελευταία 18 χρόνια.
Βάζουμε τέλος στην παλιά αδέξια και αλαζονική στάση της γραφειοκρατίας μας.
Αναμένουμε από τη γραφειοκρατία να προσανατολιστεί σε λύσεις, σε επιχειρήσεις, στον άνθρωπο.
Μια αντίληψη, η οποία δεν κατανοεί το λαό και δεν είναι γνώστης του πολιτισμού της χώρας δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας στον σημερινό κόσμο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης