Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden για εμβόλιο από Pfizer: Θα χρειαστούν μήνες για ευρύ εμβολιασμό των ΗΠΑ - Μάσκες και το 2021

Biden για εμβόλιο από Pfizer: Θα χρειαστούν μήνες για ευρύ εμβολιασμό των ΗΠΑ - Μάσκες και το 2021
Οι Pfizer και Biontech ανακοίνωσαν σήμερα ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό κατά περισσότερο από 90%
Ιδιαίτερα συγκρατημένος εμφανίζεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, ο Biden προειδοποιεί ότι παρά τις θετικές εξελίξεις, θα χρειαστούν μήνες για ευρύ εμβολιασμό στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι η χρήση της μάσκας και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης θα είναι απαραίτητα και για μεγάλο μέρος του 2021.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών της Φάσης 3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%» στην προστασία από την Covid-19.
Η προστασία των ασθενών επιτεύχθηκε επτά ημέρες μετά την χορήγηση της δεύτερης από τις δύο δόσεις και 28 ημέρες μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης