Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τα επόμενα βήματα του Trump – Σχεδιάζει μαζικές συγκεντρώσεις για την … εκλογική νοθεία

tags :
ΗΠΑ: Τα επόμενα βήματα του Trump – Σχεδιάζει μαζικές συγκεντρώσεις για την … εκλογική νοθεία
Διχασμένος ο στενός κύκλος του προέδρου των ΗΠΑ για τα επόμενα βήματά του
Να προχωρήσει σε μαζικές συγκεντρώσεις – όπως έπραξε και στην προεκλογική περίοδο – σχεδιάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump προκειμένου να παρουσιάσει τα επιχειρήματα του περί νοθείας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.
Ο Trump φέρεται αποφασισμένος να μην ακολουθήσει τον «παραδοσιακό» τρόπο αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλά να προχωρήσει σε μια σειρά συγκεντρώσεων, στις οποίες θα επιχειρήσει να εστιάσει στα νομικά επιχειρήματά του περί νοθείας στις εκλογές.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Trump αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία, βάσει των οποίων εμφανίζονται νεκροί να ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, αποστέλλει ομάδες για την επανακαταμέτρηση των ψήφων στις Πολιτείες Τζόρτζια, Αριζόνα και Πενσιλβάνια ενώ σχεδιάζει και την αποστολή μαζικών αποστολών sms στους πολίτες των Πολιτειών όπου έχει ζητηθεί η επανακαταμέτρηση των ψήφων προκειμένου να τους ενημερώσει για την εκλογική νοθεία που υποστηρίζει ότι έγινε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Απώτερος στόχος αυτών των ενεργειών είναι να προκληθούν τέτοιες αμφιβολίες ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να αυξηθεί και η πίεση για την επανακαταμέτρηση των ψήφων, κάτι που θα καθυστερούσε περαιτέρω την εκλογική διαδικασία και θα έδινε περισσότερο χρόνο στο στρατόπεδο του Trump να οργανωθεί ενόψει της «μάχης» στα δικαστήρια.
Άλλωστε αυτό που επιδιώκει ο Trump είναι να καθυστερήσει η επίσημη ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων δεδομένου ότι ο ίδιος δεν φαίνεται έτοιμος να αποδεχθεί την εκλογική του ήττα.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει καταγγείλει ευρείας κλίμακας εκλογική νοθεία σε Πενσιλβάνια, Τζόρτζια και άλλες Πολιτείες, όπου τελικά επικράτησε στο τέλος ο Joe Biden

Διχασμένος ο στενός κύκλος του Trump

Σύμφωνα με το Fox News, σύμβουλοι και σύμμαχοι του Trump έχουν αναγνωρίσει ότι αυτές οι νομικές προσπάθειες στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα μπορούσαν απλά να αποτρέψουν για λίγο το αναπόφευκτο, ενώ πολλοί φέρονται να διατηρούν ισχυρές επιφυλάξεις σχετικά με την πρόθεση του προέδρου να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.
Όπως μεταδίδει το CNN, ο στενός κύκλος του Trump είναι διχασμένος για το ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά του.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τόσο ο γαμπρός και σύμβουλος του Jared Kushner όσο και η Melania Trump τον έχουν συμβουλεύσει να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και την επικράτηση του Biden, σε αντίθεση με τους γιους του, Donald Jr και Eric, οι οποίοι υποστηρίζουν πως πρέπει να συνεχιστεί η πίεση και η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς υποστηρίζουν πως έγινε νοθεία και πως «κλάπηκε η νίκη μας».
Εξίσου διχασμένοι εμφανίζονται και οι Ρεπουμπλικάνοι, αν και μεγάλο μέρος τους καλεί τον Trump να μην αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως οι γερουσιαστές Lindsey Graham από τη Νότια Καρολίνα και ο Ted Cruz από το Τέξας, οι οποίοι υποστήριξαν πως είναι πρόωρο να προχωρήσει ο Trump στην αναγνώριση των αποτελεσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης