Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή 500 γιατρών και ακαδημαϊκών: Δεν υπάρχει δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Επιστολή 500 γιατρών και ακαδημαϊκών: Δεν υπάρχει δεύτερο κύμα κορωνοϊού
Τα δεδομένα COVID είναι "υπερβολικά" και η συζήτηση περί δεύτερου κύματος είναι "παραπλανητική"
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson απέστειλαν σχεδόν 500 γιατροί και ακαδημαϊκοί ενημερώνοντάς του ότι τα επίσημα δεδομένα του Covid είναι "υπερβολικά" και ότι η συζήτηση για ένα δεύτερο κύμα του Covid είναι "παραπλανητική".
Η επιστολή ήταν επικριτική για τον χειρισμό του ιού από την κυβέρνηση και είπε ότι η αντίδραση στην πανδημία ήταν "δυσανάλογη" σε σχέση με τον κίνδυνο, σύμφωνα με την Daily Mail.
Η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι μαζικές δοκιμές έχουν "διαστρεβλώσει τον κίνδυνο του ιού", ότι ο μεγάλος αριθμός τεστ είναι πιθανό να παράγει ψευδώς θετικά και ότι τα ποσοστά μόλυνσης και θανάτου πρέπει να ενταχθούν στο πλαίσιο των κανονικών εποχιακών ποσοστών.
Η ομάδα επιστημόνων, ιατρών και ακαδημαϊκών ισχυρίστηκε επίσης ότι το δεύτερο κύμα του Ηνωμένου Βασιλείου "έχει ήδη κορυφωθεί".
Μάλιστα, η επιστολή έρχεται μια μέρα μετά την επιβεβαίωση 24.957 θετικών κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αύξηση 13,9% από το σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο ανοσολόγος Dr. Charlotte R Bell, ο παιδίατρος Dr. Rosamond Jones και ο Keith Willison, καθηγητής Χημικής Βιολογίας στο Imperial College είναι μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την επιστολή.
"Η διαχείριση της κρίσης έχει γίνει δυσανάλογη και τώρα προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό", αναφέρει η επιστολή.
"Προτρέπουμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να θυμούνται ότι αυτή η πανδημία, όπως όλες οι πανδημίες, θα περάσει τελικά αλλά η κοινωνική και ψυχολογική ζημία θα γίνει μόνιμη."
«Μετά την αρχική δικαιολογημένη απάντηση στο Covid-19, η βάση στοιχείων δείχνει τώρα μια διαφορετική εικόνα», συνεχίζει η επιστολή.
"Το πρόβλημα των λειτουργικών ψευδώς θετικών ποσοστών δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί και ιδιαίτερα στο πλαίσιο της χαμηλής επικράτησης της νόσου κατά την οποία τα ψευδώς θετικά είναι πιθανό να υπερβούν τα αληθινά θετικά και, επιπλέον, συσχετίζονται ελάχιστα με το άτομο που είναι μολυσματικό.
Παράλληλα έχουμε το ζήτημα ότι είναι φυσιολογικό να παρατηρείται αύξηση της ασθένειας και των θανάτων τους χειμερινούς μήνες", συνεχίζει η επιστολή.
Στη συνέχεια, η ομάδα επισημαίνει ότι το «δεύτερο κύμα» μπορεί να μην είναι διαφορετικό στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Είναι αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό θνησιμότητας του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται επί του παρόντος σε μέσο όρο για αυτήν την περίοδο του έτους.
Η χρήση του όρου «δεύτερο κύμα» είναι παραπλανητική.
Έχουμε τη γνώση να επιτρέψουμε μια πολιτική που θα προστατεύει τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους χωρίς να αυξάνει όλες τις άλλες βλάβες για την υγεία και την οικονομία".
"Ο ρυθμός R του κορωνοϊού μειώθηκε σε πέντε περιοχές της Αγγλίας αυτήν την εβδομάδα - εκτός από το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική πλευρά, όπου δεν άλλαξε - και παρέμεινε σταθερός μεταξύ 1,1 και 1,3.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης