Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η πανδημία του κορωνοϊού αποκάλυψε τις μεγάλες αδικίες στις χώρες της Δύσης

Erdogan: Η  πανδημία του κορωνοϊού αποκάλυψε τις μεγάλες αδικίες στις χώρες της Δύσης
«Η διαστρέβλωση και η αδικία στις δυτικές κοινωνίες έχουν γίνει πολύ πιο εμφανείς, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού» είπε ο Τούρκος πρόεδρος
Επικρίσεις προς τη Δύση με αφορμή και την πανδημία διατύπωσε την Κυριακή (8/11/2020) ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Σε ομιλία του στη βορειοδυτική επαρχία Κοκαέλι, ισχυρίστηκε πως η πανδημία του Covid -19 αποκάλυψε τις αδικίες στις δυτικές χώρες.
«Η διαστρέβλωση και η αδικία στις δυτικές κοινωνίες έχουν γίνει πολύ πιο εμφανείς, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού», είπε χαρακτηριστικά ο Erdogan.
Υπογραμμίζοντας πώς άνθρωποι σε ορισμένες από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες πέθαναν από το Covid -19  λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, τόνισε ότι η  ισλαμοφοβία δεν θα σώσει τις δυτικές χώρες από αυτό το πρόβλημα.
«Βλέπουμε ότι οι δυτικές χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στον κοινωνικό τους ιστό και την κοινωνική τους ειρήνη αλλά και οικονομικά», είπε.
Οι πολιτικές εχθρότητας προς το Ισλάμ και την ξενοφοβία δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων», πρόσθεσε ο Erdogan.
«Βλέπουμε τη διανοητική δυστυχία κάτω από το πέπλο της ακολασίας στις δυτικές χώρες ενώ τα ανεπτυγμένα κράτη είναι καταδικασμένα στη φτώχεια», συμπλήρωσε.
Ο Erdogan συχνά αποκηρύττει την  ισλαμοφοβία στις δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της οποίας ο πρόεδρος ανακοίνωσε πρόσφατα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού που αποκαλούσε «ισλαμιστικός ριζοσπαστιμός».
Τέτοιες λανθασμένες πολιτικές ενθαρρύνουν πραγματικά την ισλαμοφοβία και θέτουν σε κίνδυνο τους μουσουλμάνους, υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Anadolu.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης