Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Ο Biden επανατοποθετεί το κεφάλι στο Άγαλμα της Ελευθερίας

Spiegel: Ο Biden επανατοποθετεί το κεφάλι στο Άγαλμα της Ελευθερίας
Ο σκιτσογράφος και των δύο σκίτσων είναι Κουβανός που εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1980 ως πολιτικός πρόσφυγας
Με ένα σκληρό εξώφυλλο στις αρχές του Φεβρουαρίου 2017, μέρες μετά την ορκωμοσία του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, το Der Spiegel είχε προκαλέσει αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια φιλοξενώντας ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ως τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας κρατώντας ένα ματωμένο μαχαίρι στο ένα του χέρι και το κεφάλι του αγάλματος που αιμορραγεί στο άλλο.
Τέσσερα χρόνια μετά το Der Spiegel επαναφέρει το κεφάλι στο άγαλμα της Ελευθερίας. Η νίκη του Joe Biden έδωσε την ευκαιρία στο γερμανικό περιοδικό να φιλοξενήσει σκίτσο του ίδιου δημιουργού, αλλά αυτή τη φορά να δείχνει τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να βάζει πίσω στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας.
Το ακολουθεί η λεζάντα: «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», το οποίο ήταν και το σλόγκαν της εκστρατείας Trump.
«Το νέο μου σκίτσο στο εξώφυλλο του Der Spiegel, το Άγαλμα της Ελευθερίας επέστρεψε με όλα του τα κομμάτια ενωμένα», έγραψε σε tweet του ο σκιτσογράφος, Edel Rontriguez, Κουβανός, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1980 ως πολιτικός πρόσφυγας.
Η αρχισυντάκτρια του Der Spiegel, Barbara Hanns ανέφερε πως το εξώφυλλο με τον Biden ήταν μία από τις δύο εκδοχές που είχε ετοιμάσει το περιοδικό για το εξώφυλλο του τεύχους του Σαββάτου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της Τρίτης.
Το άλλο εξώφυλλο εμφανίζει τον Trump ταμπουρωμένο στο Οβάλ Γραφείο, με στρατιωτική στολή και όπλο ανά χείρας, με τίτλο «Ο καταληψίας».
 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης