Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ θα πρέπει να μάθουν από την αποτυχία της πολιτικής των κυρώσεων

tags :
Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ θα πρέπει να μάθουν από την αποτυχία της πολιτικής των κυρώσεων
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ  υιοθέτησε μια πολιτική άσκησης της «μέγιστης πίεσης» εναντίον του Ιράν
Ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani εξέφρασε την ελπίδα  ότι η επόμενη αμερικανική διοίκηση θα έχει «μάθει» από την αποτυχία της «πολιτικής της πίεσης» και των κυρώσεων του Donald Trump σε βάρος της Τεχεράνης, που δεν κατάφερε να κάνει την ισλαμική Δημοκρατία να υποκύψει.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ  υιοθέτησε μια πολιτική άσκησης της «μέγιστης πίεσης» εναντίον του Ιράν, ιδίως μέσω της μονομερούς απόσυρσής του από τη συμφωνία της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης το 2018.
«Ελπίζουμε ότι η εμπειρία των τριών (τελευταίων) ετών θα αποτελέσει μάθημα για την επόμενη αμερικανική διοίκηση προκειμένου να συμμορφωθεί με τους (διεθνείς) νόμους και κανόνες κα να επανέλθει στις δεσμεύσεις της», είπε ο Rouhani, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασης.
«Ο λαός μας βρέθηκε αντιμέτωπος με μια οικονομική τρομοκρατία τα τελευταία τρία χρόνια και επέδειξε απαράμιλλη αντίσταση και υπομονή», συνέχισε ο Ιρανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως το έθνος «θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να επιδεικνύει υπομονή εωσότου η άλλη πλευρά υποκλιθεί μπροστά στο (διεθνές) δίκαιο».
Ο πρόεδρος του Ιράν εξέφρασε την ελπίδα ότι «εκείνοι που επιβάλλουν κυρώσεις συνειδητοποιούν ότι ο δρόμος που επέλεξαν δεν είναι σωστός», διαβεβαιώνοντας πως «δεν θα πετύχουν ποτέ τους σκοπούς τους» με αυτόν τον τρόπο.
Υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως θα επικεντρωθούν στις πολιτικές που θα υιοθετήσει η επόμενη αμερικανική διοίκηση παρά στο πρόσωπο του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.
Τρεις ημέρες μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Joe Biden εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του, χωρίς εντούτοις να την ανακηρύξει.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να δεσμευτεί σε έναν «αξιόπιστο δρόμο για την επιστροφή στη διπλωματία» με την Τεχεράνη, εάν εκλεγεί στον προεδρικό θώκο και έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο επιστροφής των ΗΠΑ στη συμφωνία του 2015, που επιτεύχθηκε υπό την προεδρία του Barack Obama.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης