Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Η εποχή της δυτικής ηγεμονίας έχει παρέλθει

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Η εποχή της δυτικής ηγεμονίας έχει παρέλθει
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν τι συμβαίνει στον κόσμο δήλωσε o υπουργός εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif
Το Ιράν εκφράζει την πεποίθηση ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να «ελέγξει τι συμβαίνει στον κόσμο» ή να επιβάλει σε άλλες χώρες πώς να προστατεύσουν τα δικαιώματα των πολιτών τους, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Σε ομιλία του δύο ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Mohammad Javad Zarif υπογράμμισε ότι η εποχή της «δυτικής ηγεμονίας είχε τελειώσει» καθώς επαίνεσε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro για επιτυχημένη του αντίσταση σε μια εκστρατεία συντονισμένη από τις ΗΠΑ για να τον εκδιώξει.

Η συμμαχία Ιράν - Βενεζουέλας

Το Ιράν έχει καταστεί βασικός σύμμαχος για τον Maduro καθώς η αυταρχική κυβέρνησή του βρέθηκε ενώπιον οικονομικών κυρώσεων και της διεθνούς απομόνωσης.
Αντιμέτωπη με την κατάρρευση μιας κάποτε κραταιάς πετρελαϊκής βιομηχανίας, ο Maduro στράφηκε στο Ιράν για να προμηθευτεί βενζίνη.
«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεν μπορούν να ελέγξουν τι συμβαίνει στον κόσμο. Έχουν χάσει τον έλεγχο », δήλωσε ο Zarif σε ένα φόρουμ στο Καράκας, μαζί με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα, Jorge Arreaza.
Ο Arreaza περιέγραψε τη σχέση της Βενεζουέλας με το Ιράν ως εξαιρετικά καλή και δήλωσε ότι η κυβέρνηση Maduro θα μπορούσε στο μέλλον να αποκτήσει ιρανικά όπλα εάν το θεωρούσε απαραίτητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης