Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η πρώτη αντίδραση για τις αμερικανικές εκλογές 2020

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η πρώτη αντίδραση για τις αμερικανικές εκλογές 2020
Το Ρωσικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για αδυναμίες του αμερικανικού εκλογικού συστήματος δίχως ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα
«Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έδειξαν τις εμφανείς αδυναμίες στο εκλογικό τους σύστημα» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Zakharova.
«Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε συνθήκες κατά προσέγγισης αντιπάλων για την προεδρία, οι αδυναμίες του αμερικανικού εκλογικού συστήματος είναι εμφανείς και οι οποίες επανειλημμένα έχουν τονιστεί από διεθνείς παρατηρητές, συμπεριλαμβάνου του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΑ και από αναγνωρισμένους ειδικούς στο ζήτημα.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αρχαϊκό χαρακτήρα της σχετικής νομοθεσίας και της έλλειψης κανόνων σε έναν αριθμό θεμελιωδών σημείων, τα οποία έχουν συζητηθεί κατ'επανάληψη» δήλωσε η Zakharova.

Νωρίτερα όπως μετέδωσε το Bankingnews:

Κρεμλίνo για εκλογές ΗΠΑ - Κανένα σχόλιο μέχρι να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα

Το Κρεμλίνο θα προτιμούσε να περιμένει έως ότου ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ προτού κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου Peskov.
«Προφανώς, η μέτρηση του αποτελέσματος των εκλογών στις ΗΠΑ και η τρέχουσα κατάσταση δεν δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε κανένα σχόλιο.
Σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, προτιμούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα και να περιμένουμε ένα καθαρό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Peskov σε δημοσιογράφους.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι οποιαδήποτε αβεβαιότητα «στην πιο ισχυρή οικονομία στον κόσμο» θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες υποθέσεις και πρωτίστως στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης