Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Oυισκόνσιν ζητάει το επιτελείο του Trump

Επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Oυισκόνσιν ζητάει το επιτελείο του Trump
Καθώς υπάρχει διαφορά μικρότερη του 1% το αίτημα θα γίνει αποδεκτό – Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα επίσημα αποτελέσματα
Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Trump θα ζητήσει αμέσως να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν, μολονότι τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία αυτή δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αφού η καταμέτρηση συνεχίζεται.
«Υπήρξαν αναφορές για παρατυπίες σε πολλές κομητείες του Ουισκόνσιν, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αποτελέσματος», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Bill Stepien, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
«Ο πρόεδρος προσανατολίζεται να ζητήσει επανακαταμέτρηση και θα το κάνουμε αμέσως», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, στο Ουισκόνσιν, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο Joe Biden προηγείται με ποσοστό 49,4%, έναντι 48,8% του Τrump.
Δεδομένου ότι η διαφορά τους είναι μικρότερη της 1 μονάδας, ο απερχόμενος πρόεδρος δικαιούται να ζητήσει να καταμετρηθούν ξανά οι ψήφοι.
Να σημειωθεί ότι οι αρχές του Ουισκόνσιν σκοπεύουν να ανακοινώσουν το τελικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της ημέρας, αφού προηγουμένως κάνουν τριπλή επαλήθευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης