Τελευταία Νέα
Διεθνή

NBC: Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν κυβερνοεπιθέσεις σε Ρωσία - Ιράν για να αποτρέψουν παρεμβολές στις εκλογές

NBC: Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν κυβερνοεπιθέσεις σε Ρωσία - Ιράν για να αποτρέψουν παρεμβολές στις εκλογές
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν τον Οκτώβριο 2020 ότι το Ιράν και η Ρωσία είχαν λάβει στοιχεία εγγραφής Αμερικανών ψηφοφόρων σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν την αξιοπιστία των εκλογών
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν μια σειρά προληπτικών κυβερνοεπιθέσεων εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν για να αποτρέψουν τις «απόπειρες παρεμβάσεως» στις εκλογές των ΗΠΑ, ανέφερε την Τετάρτη 4/11 ανταποκριτής του NBC.
Ο δημοσιογράφος δεν αποκάλυψε τις πηγές αυτών των πληροφοριών ή λεπτομέρειες, αλλά ισχυρίστηκε ότι οι φετινές εκλογές (2020) εξαιρέθηκαν σε μεγάλο βαθμό από οποιαδήποτε επίθεση στον κυβερνοχώρο χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν.
Την ημέρα των εκλογών, ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι καμία ξένη επιρροή δεν κατάφερε να επηρεάσει τις εκλογές του 2020.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν τον Οκτώβριο 2020 ότι το Ιράν και η Ρωσία είχαν λάβει στοιχεία εγγραφής Αμερικανών ψηφοφόρων σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν την αξιοπιστία των εκλογών.
Τόσο η Ρωσία όσο και το Ιράν απέρριψαν τις κατηγορίες ως ψευδείς. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης