Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ 2020 - Υποψήφιος που πέθανε από κορωνοϊό πριν 1 μήνα εξελέγη βουλευτής στη Βόρεια Ντακότα

Εκλογές ΗΠΑ 2020 - Υποψήφιος που πέθανε από κορωνοϊό πριν 1 μήνα εξελέγη βουλευτής στη Βόρεια Ντακότα
Οι αρμόδιες εκλογικές Αρχές στις ΗΠΑ καλούνται τώρα να αποφασίσουν τι θα γίνει μετά τη νίκη ενός υποψηφίου που έχει πεθάνει
Στα παράδοξα των Αμερικανικών Εκλογών 2020 ανήκει και η εκλογή στην τοπική Βουλή στη Βόρεια Ντακότα ενός Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, που πέθανε τον περασμένο μήνα (Οκτώβριος 2020) από κορωνοϊό σύμφωνα με το Associated Press.
Ο λόγος για τον David Andahl που αν και έχασε τη μάχη με την Covid-19 τον Οκτώβριο σε ηλικία 55 ετών, όχι μόνον παρέμεινε στο ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικανών, αλλά απέσπασε και το 35% των ψήφων, σύμφωνα με την τοπική εφορευτική επιτροπή.
Ο υποψήφιος πέθανε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου 2020 μετά από τετραήμερη νοσηλεία του σε νοσοκομείο με κορωνοϊό, όπως είχε πει η μητέρα του στην τοπική εφημερίδα "Bismarck Tribune".
Η μητέρα αποκάλυψε ότι ο γιος της ήταν «πολύ προσεκτικός» με την πανδημία και αδημονούσε να εκλεγεί βουλευτής. «Αγαπούσε πολύ αυτή τη χώρα και ήθελε να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους αγρότες και τη βιομηχανία του άνθρακα», τόνισε.
Οι αρμόδιες εκλογικές Αρχές στις ΗΠΑ καλούνται τώρα να αποφασίσουν τι θα γίνει μετά τη νίκη ενός υποψηφίου που έχει πεθάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης