Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: Το Βερολίνο προειδοποιεί για μια «πολύ εκρηκτική κατάσταση» στις ΗΠΑ

Daily Sabah: Το Βερολίνο προειδοποιεί για μια «πολύ εκρηκτική κατάσταση» στις ΗΠΑ
Για τον κίνδυνο «κενού εξουσίας», σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ξεκάθαρο κάνει λόγο το Βερολίνο
Ανησυχία για την έκβαση των Αμερικανικών εκλογών 2020 εκφράζουν Γερμανοί πολιτικοί, αναφερόμενοι κυρίως στο ενδεχόμενο πολιτικής αβεβαιότητας στην Ουάσιγκτον για την ανάδειξη του τελικού νικητή και ειδικά μετά τις ανακοινώσεις Trump περί νίκης.
Πιο αναλυτικά, τον προβληματισμό της για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ εξέφρασε η υπουργός 'Αμυνας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).
«Η μάχη για την νομιμότητα του αποτελέσματος μόλις άρχισε.
Πρόκειται για εκρηκτική κατάσταση (...) Οι ειδικοί προειδοποιούσαν δικαίως για μια συνταγματική κρίση στις ΗΠΑ.
Και κάτι τέτοιο που θα πρέπει να μας ανησυχεί συνολικά», δήλωσε νωρίτερα στο ZDF, ενώ ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών (SPD) εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα και τόνισε ότι «είναι σημαντικό να καταμετρηθούν πρώτα όλες οι ψήφοι» και να υπάρξει «ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών».
Οι εκλογές τελειώνουν «μόνο όταν καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι», πρόσθεσε ο Olaf Scholz, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ΗΠΑ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, παραμένουν ένας σημαντικός εταίρος για την Γερμανία και την Ευρώπη.

Η ανησυχία των Γερμανών για τις αμερικανικές εκλογές 2020

Για τον κίνδυνο «κενού εξουσίας», σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ξεκάθαρο, έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος της «Atlantic Bridge» Gabriel, επισημαίνοντας ότι θα υπήρχε «τεράστιο πρόβλημα», εάν οι ΗΠΑ ομφαλοσκοπούν επί μήνες χωρίς σαφή ηγεσία.
«Αυτό θα χαροποιήσει εκείνους που θέλουν αυτό το κενό. Και αυτοί είναι η Κίνα, η Ρωσία, η Τουρκία», όπως είπε.
Η Ευρώπη, πρόσθεσε ο Gabriel, είναι πολύ αδύναμη για να καλύψει ένα τέτοιο κενό.
«Για τον κόσμο, θα είναι πολύ δύσκολο, εάν ένα τόσο μεγάλο έθνος όπως οι ΗΠΑ αποτύχει στην πράξη», τόνισε ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης (SPD) και ανέφερε ενδεικτικά τις προκλήσεις από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την διάδοση των πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης