Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Στην Πενσιλβάνια η πρώτη αγωγή των Ρεπουμπλικανών για τις επιστολικές ψήφους

Εκλογές ΗΠΑ: Στην Πενσιλβάνια η πρώτη αγωγή των Ρεπουμπλικανών για τις επιστολικές ψήφους
Υποστηρίζεται ότι ξεκίνησε πρώιμα η καταμέτρηση και επιτραπηκε η αντικατάσταση ψηφοδελτίων
Ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες νομικές αντιπαραθέσεις στις εκλογές των ΗΠΑ (3/11), αρχής γενομένης από την πολιτεία της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Μία ρεπουμπλικανή υποψήφιος για το Κογκρέσο στην πολιτεία της Πενσiλβανία την Τρίτη (3/11) μήνυσε εκλογικούς εκπροσώπους σε ένα προάστιο της κομητείας της Φιλαδέλφειας, κατηγορώντας τους ότι η καταμέτρηση της επιστολικής ψήφου έγινε παράνομα καθώς δεν επιτρέπεται πριν από το κλείσιμο των καλπών αλλά και ότι επέστρεψαν σε ψηφοφόρους να αλλάξουν ελαττωματικά ψηφοδέλτια.
Η αγωγή εναντίον αξιωματούχων της κομητείας του Μοντγκόμερι κατατέθηκε από την Kathy Barnette, η οποία διεκδικεί την έδρα της Πενσiλβάνια στο Κογκρέσο, και τον Clay Breece, πρόεδρο της Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στη γειτονική κομητεία Μπερκ.
Με την αγωγή επιδιώχθηκε να εμποδίσουν τους σε ψηφοφόρους να αλλάξουν ελαττωματικά ψηφοδέλτια και κάθε τέτοιου είδους αλλαγή να θεωρείται ότι ακυρώνει το ψηφοδέλτιο.
Η νομοθεσία της Πενσιλβανία απαγορεύει την καταμέτρηση των ψήφων πριν από τις 7 π.μ. την ημέρα των εκλογών .
Επίσης στην αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φιλαδέλφειας επισημαίνεται ότι οι αξιωματούχοι της κομητείας του Μοντγκόμερι δυσκολεύουν τους εκπροσώπους των εναγόντων να παρακολουθούν τη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων και ότι αυτή γίνεται σε χώρους όπου έχουν παρανόμως πρόσβαση τρίτοι.
«Πιστεύουμε ότι η διαδικασία μας που ακολουθούμε είναι ορθή και συμβατή με τις πρόνοιες του εκλογικού κώδικα», δήλωσε εκπρόσωπος της κομητείας Μοντγκόμερι.
Αναμένεται η ακρόαση της υπόθεσης να γίνει την Τετάρτη ( 4/11) το πρωί.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης