Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη - Νεκροί 4 πολίτες και ο δράστης - Σε 14 συλλήψεις προέβη η Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη - Νεκροί 4 πολίτες και ο δράστης - Σε 14 συλλήψεις προέβη η Αστυνομία
«Στρατιώτης του Χαλιφάτου» ο 20χρονος δράστης, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ανάληψη ευθύνης το ISIS - Σε 14 συλλήψεις προέβη η αυστριακή αστυνομία
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, χωρίς να παράσχει στοιχεία για την επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον τέσσερα άτομα, χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία, σε δήλωση του πρακτορείου ειδήσεων Amaq που δημοσιεύτηκε στην Telegram.
Η ανακοίνωση αποδίδει σε έναν «στρατιώτη του χαλιφάτου» τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν κοντά σε μια συναγωγή και την κρατική Όπερα της αυστριακής πρωτεύουσας.
Σε ένα ξεχωριστό κείμενο, που συνοδεύεται από τη φωτογραφία ενός ένοπλου άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Abu Danga al Albani», το Amaq κάνει λόγο για «επίθεση με πυροβόλα όπλα που διέπραξε χθες (Δευτέρα 2/11) ένας μαχητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη της Βιέννης».
Δημοσίευσε επίσης ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο ο ένοπλος, μόνος του μπροστά στην κάμερα, ορκίζεται πίστη στον επίσημο αρχηγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Abu Ibrahim al HashImi al Qurashi.

Image
vienna_killer
Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα συνδεόμενα με τον βασικό ύποπτο στην επίθεση στη Βιέννη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Karl Nehammer.
Νωρίτερα, σαφές μήνυμα ότι η Αυστρία θα υπερασπιστεί τη Δημοκρατία της έστειλε με διάγγελμα του ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz στον απόηχο των χθεσινοβραδινών τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βιέννη, οι οποίες έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και οι οποίες έρχονται λίγες ημέρες ύστερα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία.
Οι αρχές της Αυστρίας κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων.
«Θα υπερασπισθούμε την δημοκρατία μας, θα κυνηγήσουμε τους δράστες και όσους βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις.
Ήταν μία σαφώς «ισλαμιστική επίθεση» τόνισε ο Kurz, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες της αυστριακής αστυνομίας για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών της χθεσινοβραδινής επίθεσης.
Από τις επιθέσεις των ισλαμιστών δραστών που έγιναν στην εβραϊκή συναγωγή και σε έξι περιοχές στο κέντρο της Βιέννης, σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 17.
Επτά εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Τα δέκα άτομα που φέρουν ελαφρότερα τραύματα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.
Νεκρός έπεσε από τα πυρά των αστυνομικών και ένας εκ των δραστών.
Σύμφωνα με τις αρχές της Αυστρίας, εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος τουλάχιστον ένας από τους δράστες ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο συλλήψεις ατόμων στην πόλη Ζανκτ Πέλτεν.
Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για άντρες που πυροβολούσαν με αυτόματα όπλα αδιακρίτως κατά ανθρώπων που βρίσκονταν σε μπαρ, καθώς πολλοί είχαν βγει έξω λίγες ώρες πριν επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν αμέσως μετά τους πρώτους πυροβολισμούς το ιστορικό κέντρο της Βιέννης καλώντας τους πολίτες να βρουν καταφύγιο σε ασφαλή μέρη, ενώ αμέσως διακόπηκε η κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς.
Image

Επίθεση στη Βιέννη: Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία

Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα συνδεόμενα με τον βασικό ύποπτο στην επίθεση στη Βιέννη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Karl Nehammer.
Είπε ότι η ανάλυση των σκηνών της επίθεσης με βάση το οπτικό υλικό κινητών τηλεφώνων δεν παρέχει στοιχεία για την ύπαρξη και δεύτερου δράστη, προσθέτοντας ωστόσο ότι μένει ακόμη να αποκλεισθεί αυτό το ενδεχόμενο.
Στην αυστριακή πρωτεύουσα, σημειώθηκε πανικός, όταν χθες στις οκτώ το βράδυ τοπική ώρα, και ενώ πλήθος κόσμου είχε βγει έξω για να απολαύσει την τελευταία βραδιά πριν το σημερινό lockdown, τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά σε συναγωγή και σε συνολικά έξι τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης.
Σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες και τραυματίστηκαν δεκαπέντε πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τυχόν άλλων δραστών.
Ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD είχε προαναγγείλει την επίθεση και ήταν ένας 20χρονος άνδρας που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, όπως επιβεβαίωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer.
Είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019.
Τον Δεκέμβριο 2019 αποφυλακίσθηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.
Το εθνικό πένθος θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη.

Ισλαμιστής με «αλβανικές ρίζες» ο δράστης της επίθεσης - Είχε γεννηθεί στη Βιέννη

Ο διευθυντής της εβδομαδιαίας αυστριακής εφημερίδας Falter, Florian Klenk δήλωσε σήμερα πως ο ένοπλος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε χθες, Δευτέρα, κατά την επίθεση στη Βιέννη ήταν ένας 20χρονος που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστριακή πρωτεύουσα και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.
Ο Kurtin S. είχε «αλβανικές ρίζες», όμως οι γονείς του κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία, έγραψε ο Klenk στο Twitter, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας αυτής.
Η αστυνομία πίστευε πως δεν ήταν ικανός να σχεδιάσει επίθεση στη Βιέννη, πρόσθεσε ο Klenk.
«Είναι η πιο δύσκολη ημέρα για την Αυστρία εδώ και πολλά χρόνια.
Είμαστε αντιμέτωποι με μια τρομοκρατική επίθεση» ανέφερε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Karl Nehammer, ο οποίος υποστήριξε πως ο δράστης που σκοτώθηκε από τους Αυστριακούς ατυνομικούς ήταν «ισλαμιστής τρομοκράτης».
«Ζήσαμε χθες βράδυ μια επίθεση από τουλάχιστον έναν ισλαμιστή τρομοκράτη», είπε ο Nehammer κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση αυτή «συνιστά προσπάθεια αποδυνάμωσης της δημοκρατικής μας κοινωνίας, κάτι που δεν πρόκειται να αποδεχθούμε επ’ ουδενί». 
Image
Image
Kurz: Επαγγελματίες οι δράστες – Τρομοκρατική η επίθεση

Σε δηλώσεις του ο αργά χθες το βράδυ ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz χαρακτήρισε «επαγγελματίες» τους βαριά οπλισμένους δράστες.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή ZiB Spezial, ο Kurz τόνισε πως η επίθεση ήταν αναμφίβολα τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο συμπλήρωσε ότι τα κίνητρα των δραστών δεν είναι σαφή.
Κατά τον επικεφαλής της κυβέρνησης, δεν είναι ακόμα σαφές εάν η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέσα στην ημέρα.
«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε δύσκολες στιγμές για τη δημοκρατία μας», είπε νωρίτερα ο καγκελάριος, ο οποίος ευχαρίστησε τα στελέχη της αστυνομίας και των πρώτων βοηθειών «που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα».
Image
Στο δρόμο ο στρατός

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε οι ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν τη φρούρηση κτιρίων στη Βιέννη, την ευθύνη για την οποία έχουν κανονικά οι δυνάμεις ασφαλείας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών.
Σημειώνεται πως ο Kurz συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε μέσω βιντεοδιάσκεψης προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Μerkel: Κοινή η μάχη κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας

Tη φονική επίθεση που σημειώθηκε στη Βιέννη καταδίκασε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel,  δηλώνοντας πως «η τρομοκρατία είναι ο κοινός εχθρός μας» και πως η μάχη εναντίον της είναι «ο κοινός μας αγώνας».
«Η μάχη εναντίον αυτών των δολοφόνων και των υποκινητών τους είναι ο κοινός μας αγώνας», δήλωσε η Angela Merkel, σύμφωνα με μια ανάρτηση του εκπροσώπου της στο Twitter ενώ εξέφρασε επίσης στην Αυστρία της «αλληλεγγύη» της μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο κέντρο της Βιέννης και είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων πολιτών και ενός δράστη.
«Σε αυτές τις τρομερές ώρες, που η Βιέννη έχει γίνει ο στόχος τρομοκρατικής βίας, οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους εκεί και με τις δυνάμεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο», ανέφερε η Μerkel στο μήνυμα που ανήρτησε ο εκπρόσωπός της στο Twitter.
«Εμείς οι Γερμανοί συμπαραστεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αυστριακούς φίλους μας.
Η μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι η κοινή μας μάχη».

Macron: Ευρωπαϊκή απάντηση κατά των εχθρών που επιτίθενται στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εmmanuel Macron επισκέφθηκε την πρεσβεία της Αυστρίας στο Παρίσι για να εκφράσει «την άνευ όρων υποστήριξή του προς τον αυστριακό λαό» και να απευθύνει έκκληση για ευρωπαϊκή απάντηση κατά «των εχθρών που επιτίθενται σε αυτό που είναι η Ευρώπη».
«Θα κάνουμε τα πάντα, ως Ευρωπαίοι, για να σταθούμε μαζί, να πολεμήσουμε αυτήν την μάστιγα της τρομοκρατίας και, μαζί, να προχωρήσουμε χωρίς να κάνουμε πίσω σε καμία από τις αξίες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, αφού υπέγραψε το βιβλίο των συλλυπητηρίων.
«Η Βιέννη είναι η ίδια η ενσάρκωση των αξιών μας.
Η επίθεση αυτή δείχνει επίσης την πρόθεση των εχθρών μας να επιτεθούν σε αυτό που είναι η Ευρώπη, αυτή την γη της ελευθερίας, του πολιτισμού, των αξιών ... και κατά συνέπεια δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτε», δήλωσε ο Εmmanuel Macron, ο οποίος έχει υπερασπισθεί επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες την ελευθερία της έκφρασης, προκαλώντας την οργή των μουσουλμάνων σε πολλές χώρες και ακόμη και απειλές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi) κατά της Γαλλίας και του Γάλλου προέδρου.
Επικαλούμενος, όπως και ο πρόεδρος της Γαλλίας, μία ευρωπαϊκή απάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi di Maio πρότεινε την θέσπιση ευρωπαϊκού «Πατριωτικού Νόμου», στο πρότυπο της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Trump: Αυτές οι σατανικές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν

Τη θέση ότι αυτές οι σατανικές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Turmp αναφερόμενος στις χθεσινοβραδινές επιθέσεις στη Βιέννη.
«Προσευχόμαστε για τους πολίτες της Βιέννης έπειτα από ακόμη μια χαμερπή τρομοκρατική ενέργεια στην Ευρώπη.
Αυτές οι σατανικές επιθέσεις εναντίον αθώων ανθρώπων πρέπει να σταματήσουν.
Οι ΗΠΑ στέκουν στο πλευρό της Αυστρίας, της Γαλλίας και όλης της Ευρώπης στον αγώνα τους εναντίον των τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένων των ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών τρομοκρατών», ανέφερε ο Trump σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικης δικτύωσης Twitter παραμονή των εκλογών.

Biden: Φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση

Στην επίθεση στη Βιέννη αναφέρθηκε και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ, Joe Biden.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στο Πίτσμπεργκ (Πενσιλβάνια) ο Biden έκανε λόγο για μια «φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση», τονίζοντας ότι «πρέπει όλοι μας να ορθώσουμε ενωμένοι το ανάστημά μας μπροστά στο μίσος και τη βία».

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η τρομοκρατία επηρεάζει τους πάντες

Τη σημασία της συνέχισης του αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg υπογραμμίζοντας ότι «η τρομοκρατία επηρεάζει όλους».
«Συγκλονισμένος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν και την Αυστρία.
Υπενθύμιση ότι η τρομοκρατία επηρεάζει όλους και της σημασίας της συνέχισης της καταπολέμησης του ISIS.
Τα συλλυπητήριά μου σε όλους αυτούς που επλήγησαν» ανέφερε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.
Εν τω μεταξύ, την επίθεση στη Βιέννη καταδίκασε η Τουρκία, η οποία εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της προς τον αυστριακό λαό.
«Θλιβόμαστε για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη.
Καταδικάζουμε με δριμύτητα αυτήν την τρομοκρατική επίθεση.
Ως χώρα που αντιμετωπίζει ποικίλες μορφές τρομοκρατίας εδώ και δεκαετίες, η Τουρκία εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον αυστριακό λαό» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη είναι ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία

Τη θέση ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Sebastian Kurz.
Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αυστριακό λαό αναφέροντας τα εξής:
«Σοκαρισμένος από τις τρομερές επιθέσεις στη#Vienna.
Έχω μεταφέρει στον @sebastiankurz την πλήρη αλληλεγγύη μας.
Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Βιέννη και τις αρχές που ασχολούνται με την κατάσταση.
Οι καρδιές μας, είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους.
Η Ευρώπη είναι ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία».

Mήνυμα Macron στα γερμανικά

Με ένα μήνυμά του στα γερμανικά, ο Γάλλος πρόεδρος Emanuel Macron εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Αυστρία, που δοκιμάζεται από ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα, όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα στη Γαλλία.
Ειδικότερα, ο κ. Μacron ανέφερε πως «Εμείς οι Γάλλοι μοιραζόμαστε το σοκ και τον άφατο πόνο της Αυστρία, που δοκιμάζεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.
Μετά τη Γαλλία, άλλη μία χώρα υπέστη μια τρομερή τρομοκρατική επίθεση,
Αυτή είναι η Ευρώπη μας, με αυτήν έχουμε να κάνουμε, δεν θα υποχωρήσουμε».
Image

Maas (Γερμανία): Δεν θα δώσουμε ούτε χιλιοστό από την Ευρώπη και τις αξίες μας

«Δεν θα δώσουμε ούτε χιλιοστό χώρου από την Ευρώπη και από τις αξίες μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, αναφερόμενος στην ισλαμιστική τρομοκρατία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι κοινωνίες μας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να διασπαστούν».
«Εφόσον το κίνητρο (ενν. της χθεσινής επίθεσης στην Βιέννη) ήταν πράγματι ισλαμιστικό, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτό το μίσος και την τρομοκρατία.
Οι κοινωνίες μας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να διασπαστούν, είμαι πεπεισμένος», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Maas, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, ενώ τόνισε τη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ισλαμιστική τρομοκρατία, η οποία, όπως είπε, «είναι εχθρός για τις ελεύθερες κοινωνίες μας».
Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι κυρίως στην Βιέννη, στα θύματα και στις δυνάμεις ασφαλείας που αντιμετώπισαν τον κίνδυνο, πρόσθεσε ο Maas και ανέφερε ότι είχε ήδη τηλεφωνική συνομιλία με τον Aυστριακό ομόλογό του.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη υποδεικνύουν αύξηση του κινδύνου και για την Γερμανία, ο Maas δήλωσε ότι το Βερολίνο «θέλει να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποτραπεί» κάτι τέτοιο.
«Δεν πρόκειται μόνο για μάχη πολιτισμών, αλλά θα οδηγήσει και στο να υπάρξει περισσότερη βία στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από όλες τις πλευρές «να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί προκειμένου η κατάσταση να μην κλιμακωθεί περαιτέρω», υπογραμμίζοντας ότι αναμένει την αντίδραση του αραβικού κόσμου.
«Χθες μίλησα με τους ομολόγους μου από το Πακιστάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι πρέπει να συνεισφέρουμε, χωρίς να δώσουμε ούτε χιλιοστό χώρου από την Ευρώπη και τις αξίες που μας ενώνουν στην Ευρώπη, όπως η ελευθερία έκφρασης, η ελευθερία της τέχνης και του Τύπου.
Δεν θα θυσιάσουμε τίποτα από αυτά», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και κατέληξε: «Όπου βλέπουμε ότι μπορεί να επιστρέψει προς εμάς η ισλαμιστική τρομοκρατία, θα δράσουμε με όλες τις δυνατότητες που έχουμε, με διεθνή συντονισμό.
Υπάρχει μηδενική ανοχή και σε αυτό είμαστε σύμφωνοι - στην Ευρώπη και όχι μόνο».
 
Von der Leyen (Κομισιόν): Καταδικάζω ακράδαντα την ποταπή επίθεση στη Βιέννη - Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία

Επικοινωνία με τον Αυστριακό Καγκελάριο, Sebastian Kurz, είχε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyeyn.
Ειδικότερα, η von der Leyen καταδίκασε την επίθεση στη Βιέννη και τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή οικογένεια βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Αυστρίας».
«Επικοινώνησα με τον Sebastian Kurz και εξέφρασα τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον αυστριακό λαό μετά την επίθεση στη Βιέννη από τρομοκράτες του "Ισλαμικού Κράτους".
Καταδικάζω ακράδαντα την ποταπή επίθεση.
Η ευρωπαϊκή οικογένεια βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Αυστρίας.
πολεμήσουμε αδιάκοπα την τρομοκρατία, μαζί».

Σοκαριστικά βίντεο από τις επιθέσεις

Σοκαριστικά είναι τα βίντεο και οι εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τις επιθέσεις στη Βιέννη.
Μια από αυτές δείχνει έναν τρομοκράτη να συναντά στο διάβα του έναν περαστικό και δεν διαστάζει να γυρίσει και να τον εκτελέσει εν ψυχρώ.
Στη συνέχεια, φεύγει αλλά φαίνεται να επιστρέφει και να τον πυροβολεί και πάλι, παρά το γεγονός ότι το θύμα ήταν πεσμένο στο δρόμο.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης